zaterdag 23 juli 2022

Schitter waar je bent

Laatst kwam ik,  in een van de boeken die ik momenteel aan het lezen ben, een zinnetje tegen dat bleef hangen... Ja, zo'n zin die de hele dag door je hooft gaat, als een liedje. 'Shine where you are'. 

Schitter waar je bent.

Vier simpele woorden die de gedachte in me op deden komen: 'Wat zou er gebeuren als we dat allemaal zouden doen?' Stel je eens voor... we zouden echt in een andere wereld leven!

Wat als we allemaal zouden schitteren op de plaats of positie waarin we ons nu bevinden? Niet als de omstandigheden beter worden, niet als we het allemaal voor elkaar hebben, niet als we genezen zijn, niet als we uit de problemen zijn, niet als onze regering verandert... maar nu, precies waar we zijn.

Misschien wil je niet schitteren, misschien hou je meer van klagen en mopperen. 👉 Maar voor gelovigen is het anders, wij hebben een mandaat om te schitteren! Denk maar eens na over de volgende Bijbeltekst:

Doe alles zonder mopperen en zonder ruzie, zodat niemand een kwaad woord van u kan zeggen. Leef in deze ontwrichte, bedorven wereld als zuivere, onschuldige kinderen van God. Want in deze wereld bent u als sterren die het licht van God uitstralen (Filippenzen 2:14-15).

4 opmerkingen:

  1. Mooi blog, schitter, daar ben je voor bedoeld. Ik hoorde vanmorgen een mooie. In het duister hoeft je licht niet zo heel groot te zijn om op te vallen, je mag schitteren op het niveau waar je nu bent en al schijnende mag je licht groeien en sterker worden. De tekst waar je mee afsluit kwam ook via een andere weg naar me toe, bijzonder. Onze (harts)houding maakt het grote verschil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, wat een bijzondere tekst he, zeker in eht licht van de tijd waarin we nu leven!

      Verwijderen
  2. Schitteren op de plek waar je bent, ieder mens is briljant in z'n zijn.
    Je kunt en mag ook een klein sterretje zijn.

    Weer iets om over na te denken jouw blog Marja.
    Groet,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de plek waar je bent ja, ieder op zijn/haar manier. Mooi toch?

      Verwijderen