donderdag 15 september 2022

Verandering van omgeving

"Een verandering van plaats, een verandering van geluk."

Deze uitdrukking is te vinden in de Joodse Talmoed en weerspiegelt het idee dat wanneer we van omgeving veranderen, ons geluk (of in ieder geval ons perspectief) ook kan veranderen.

Daar kan ik volmondig ja op zeggen! Een verandering van omgeving kan heel verfrissend zijn. Het is een geweldig eenvoudige manier om meer vreugde en nieuwigheid in ons dagelijks leven te brengen.

Twee weken geleden huurden we een houten huisje in het bos. Het was een heerlijke plek, en hoewel we er maar een paar dagen waren, was het echt een betoverende en zeer inspirerende ervaring. Het was er vooral stil.

Een verandering van omgeving, hoe groot of klein ook, is als een stap achteruit doen en een schilderij vanuit een andere hoek bekijken. Iets dat ons echt een frisse blik geeft. In Genesis 15:5 kunnen we lezen hoe de Heer Abram uit zijn tent (zijn directe omgeving) leide en tegen hem zei: "Kijk toch naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk zal uw nageslacht zijn."

Abram moest zijn perspectief verbreden, zijn blik verruimen. Hij was teveel gefocust op de onmogelijkheden van het leven. Doen wij niet vaak hetzelfde? 👉We blijven maar dezelfde nieuwsberichten bekijken of lezen, dag in dag uit, en we zien gewoon niet hoe God de dingen zal gaan veranderen. Maar Hij kan en Hij zal dat doen.

Zet de tv uit. Ga naar buiten. Ga wandelen. Adem. Dank God. Maar vooral... Kijk omhoog. Onze hulp komt van de Heer, de Maker van hemel en aarde! Hij zal ons een fris en hoopvol perspectief geven!


8 opmerkingen:

 1. Aaaah, Marja, ik krijg spontaan zin om een vakantie te plannen. Wij zijn al een paar jaar niet samen weggeweest. Zou best leuk zijn. Wat een mooi bericht. Dat huis op de foto, is dat jullie vakantie huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit huisje (8 persoons) hadden we gehuurd op Europarcs de Wije Werelt waar Jan z'n broer een stacaravan heeft. het was zo leuk! Er zijn ook kleinere huisjes. Mag ik je aanraden om er een paar daagjese samen tussenuit te gaan? Is zo heerlijk verfrissend en relaxed!

   Verwijderen
 2. Wat een mooi voorbeeld van Abram. Ik moet denken aan :door welke bril kijk je. Kijk je door Zijn bril of de bril van je eigen pijn. Sluit je eens af voor alles wat op je af wordt gevuurd en richt je alleen op Hem, laat je verrassen door Hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat je verrassen door Hem, dat vind ik een mooie Danielle. Laat je niet verrassen door de ellende in de wereld, maar door de goedheid van God.

   Verwijderen
 3. Ik kijk regelmatig naar de wolken, ze zijn telkens anders.
  Heerlijk wandelen en zien hoe mooi Zijn schepping is.

  Wat een prachtig huisje Marja en al die vogelhuisjes op de gevel, geweldig:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat huisje is zo leuk, en ondanks dat het geen voorjaar meer was, speelden er allerlei vogeltjes rondom en in de huisjes!

   Verwijderen
 4. Dank je wel Marja. Zó belangrijk hè? Om niet vanuit ons eigen perspectief te kijken, maar vanuit Gods perspectief. We hebben elkaar nodig om ons daaraan te helpen herinneren. Nogmaals, dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn perspectief is zo anders, zoveel bemoedigender en hoopvoller dan wat de wereld te beieden heeft! Zo belangrijk om dat voor ogen te houden inderdaad. Groetjes.

   Verwijderen