dinsdag 6 september 2022

Wij bezitten niets, en toch...

'Je bezit niets en je zult gelukkig zijn'.

Het is een slogan die wordt toegeschreven aan de ideologie van een internationale elitegroep (ik zal je de details besparen). Een groep waarvan de leden boven de slogan staan. 'Je' in plaats van 'we'.

Of de slogan echt van hen is, maakt niet zoveel uit. Een van de voorspellingen op de agenda van deze organisatie is dat in 2030 alle producten door diensten zijn vervangen. Denk daar eens over na, wat je ook maar nodig hebt, iemand zal er voor zorgen dat het beschikbaar is. In eerste instantie klinkt dat geweldig, knip met je vingers en het zal naar je toe worden gebracht.

Maar in werkelijkheid zal het ons erg afhankelijk maken van de mensen die die diensten verlenen. In werkelijkheid is het een herformulering van de slogan waarmee ik begon. Een slogan rechtstreeks uit de mond van Satan. Waarom? Omdat het een verdraaide waarheid is en dus bedrog.

De Bijbel zegt in 2 Korintiërs 6:10: Ons hart doet pijn, maar de Here geeft ons blijdschap. Wij zijn arm, maar geven anderen veel geestelijke rijkdom. Wij hebben niets, maar genieten van alles. Als mensen die niets hebben en toch alles bezitten staat er in de HSV.

Dat, beste mensen, is de waarheid. Alles is van God, de Schepper van het Universum. Dus in die zin bezitten we inderdaad niets, dat was altijd al zo. Zonder de adem in onze longen die de Heer ons elke dag geeft, zouden we niet leven, laat staan kunnen werken voor geld om een ​​auto of een huis te kopen.

Alle hemelen behoren toe aan de Here, uw God, ook de aarde met alles wat daarbij hoort (Deuteronomium 10:14).

God bezit alles en wij mogen ervoor zorgen, wat ons rentmeesters maakt. Dit geldt zowel voor de aarde en alles wat daarop is als voor de geestelijke rijkdommen die ons (gelovigen) zijn toevertrouwd. Het is ons allemaal gegeven om voor te zorgen, zolang deze aarde bestaat.

👉We kunnen ervoor kiezen om dit vreugdevol, eerlijk en productief te doen (hoe groot of klein onze invloed ook is) en dat zal ons inderdaad gelukkig maken, want we zullen God eer brengen!

Van U is al de macht, de glorie, de overwinning en de majesteit. Alles in de hemel en op aarde is van U, Here. En dit is uw koninkrijk. Wij vereren U als degene die alles in handen heeft (1 Kronieken 29:11).

10 opmerkingen:

  1. Amen! Heel mooi geschreven. Prachtige teksten. Bemoedigend. Dankjewel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan, ik twijfelde of ik de post (die ik voor mijn Engelse blog schreef) wel moest vertalen. Ja dus :)

      Verwijderen
  2. Dat heb je mooi gezegd. 'God bezit alles en wij mogen ervoor zorgen, wat ons rentmeesters maakt'. Helemaal waar. Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat al het geld van God is en dat wij als mensen ermee mogen schuiven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoiets ja, en we krijgen daar veel vrijheid (en dus verantwoordelijkheid) in!

      Verwijderen
  3. Mooie blog weer.
    Dat alles van de Heer is, is belangrijk om weer even te lezen.
    Je hebt mij daar weer even bij stil gezet.
    Niets is van ons zelf.
    Dank daarvoor. 🙏

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo slinks hoe het soms voorgesteld wordt, hoe Gods Waarheid wordt verdraaid. Alles wat ons is toevertrouwt is van Hem, Hij zei : zorg er goed voor, wees dankbaar en ondertussen mag je ervan genieten. Hoe mooi is dat, Hij wil zijn rijkdom met ons delen, maar dan is het ook de bedoeling dat wij weer bereid zijn te delen wat Hij ons toevertrouwd. Maar ieder moet het wel alleen van Hem verwachten en van niemand anders. Hij voorziet in wat we nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi omschreven zo Danielle, dank je wel. En we zullen nooit iets tekort komen!

      Verwijderen
  5. Bij deze blog moest ik direct denken aan hoe Jezus in de woestijn verzocht werd. Satan zei: als je knielt dan zal alles wat je hier ziet van jou zijn. Alles is al van Hem. En Hij kiest dat ik erin mag delen en mag genieten van wat Hij mij schenkt. Mooi... Geen schatten verzamelen op aarde en juist in de hemel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die laatste zin ja, dat is het. Genieten, maar niet bezitterig zijn. Alles hebben we in gebruik, wat een rijkdom!

      Verwijderen