woensdag 30 november 2022

In maar niet van de wereld (4)

Het is onze roeping, wat de omstandigheden ook zijn, om in deze bedorven wereld als sterren het licht van God uit te stralen (Filippenzen 2:14-15) schreef ik in mijn vorige post.

Is dat mogelijk? Hebben we Gods belofte dat het mogelijk is om te schitteren in een duistere wereld?

Ja hoor. In 1 Johannes 5:4-5 staat geschreven: Elk kind van God kan de wereld overwinnen door op Hem te vertrouwen. Alleen als wij geloven dat Jezus de Zoon van God is, kunnen wij de wereld overwinnen.

We hebben de overwinning over deze duistere wereld door ons geloof, door op God te vertrouwen. In sommige vertalingen staat 'wij behalen de overwinning'. We zullen actie moeten ondernemen  teneinde ons niet te laten beïnvloeden door deze boze wereld die ons wil overweldigen.

We zullen dagelijks keuzes moeten maken om te schitteren als sterren. Bewuste keuzes in ons:

 • DENKEN - U moet niet worden als de mensen die zich niets van God aantrekken. U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken. Dan kunt u ontdekken wat God wil. En wat Hij wil, is goed, aangenaam en volmaakt (Romeinen 12:2)
 • PRATEN - Laat uw woord altijd aangenaam zijn, met zout smakelijk gemaakt, opdat u weet hoe u iedereen moet antwoorden (Kolossenzen 4:6)
 • HANDELEN - Gelukkig is de mens die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten (Psalm 1:1)

Eenvoudig? Nee. Mogelijk? Ja. Anders zou het niet van ons worden gevraagd. We kunnen gewoonweg niet denken zoals iedereen denkt (angst, crisis, zorgen, boosheid enz.). We kunnen gewoonweg niet praten zoals iedereen praat (negatief, hopeloos, paniekerig, het nieuws herhalen) etc. En last but not least, we kunnen gewoonweg niet handelen zoals iedereen handelt (egoïstisch, hebzuchtig, trots, wetteloos etc.)

De Bijbel leert ons duidelijk om een ​​ander leven te leiden, om in deze wereld te zijn, maar haar manieren niet over te nemen!

6 opmerkingen:

 1. Dit is zo waar. Ik vind het vaak nog een hele uitdaging, maar Hij is bij ons, Hij leert en onderwijst ons door Zijn Geest. Ik mag mezelf voorhouden dat het een groeiproces is en liefdevol en geduldig daarin naar mezelf en anderen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een uitdaging! Prijs de Heer voor de Heilige Geest die ons dagelijks helpt!

   Verwijderen
 2. Nog niet zo makkelijk, schijnen als een lichtende ster.
  Nog niet zo makkelijk, anders te leven.

  Wel goed om over na te denken Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, zeker niet zo makkelijk... maar wel de roep van God! Goed om over na te denken inderdaad.

   Verwijderen
 3. Dank je wel Marja. Voor deze bemoediging. In Hem zijn alle dingen mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen