zaterdag 11 maart 2023

Ook jij bent geroepen om met Hem te wandelen

In mijn vorige blogpost schreef ik dat er een specifieke taak is die alleen jij kunt doen. Dank jullie wel voor de waardevolle reacties daarop. Het is blijkbaar een onderwerp wat ons bezig houdt.

God roept jou en mij om goede werken te doen die Hij van tevoren heeft voorbereid opdat wij daarin zouden wandelen (Efeziërs 2:10). Een heerlijke gedachte vind ik dat.

Zouden we niet allemaal op zoek moeten gaan naar wat dat dan is? In de Bijbel zien we dat leeftijd er niet toe doet, omstandigheden er niet toe doen en achtergrond er niet toe doet.

Een van de tips die ik in mijn vorige blog gaf, was om je te laten inspireren door het lezen van de Bijbel, door de mannen en vrouwen die ons voorgingen. Zo'n man was Paulus. Hij schreef in Efeziërs 4:1,

Zo roep ik, de gevangene in de Heere, u op tot een wandel die de roeping waarmee u geroepen bent, waardig is,

Een levenswandel die je roeping waardig is. Wat mooi! Hij schreef dit aan de gelovigen in Efeze, niet aan een bepaalde persoon. Zijn aanmoediging was algemeen en we kunnen zijn woorden tot op de dag van vandaag ter harte nemen! 👉In feite, beste lezer: 'Ook jij bent bent geroepen door God.'

Misschien weet je niet of je geroepen bent om te schrijven, te zingen, te prediken of een bedrijf te beginnen. Geen paniek! De apostel Paulus vervolgde zijn schrijven hiermee: Wees nederig en vriendelijk, heb geduld met elkaar en verdraag elkaar vol liefde. Doe uw uiterste best de eenheid te bewaren die de Heilige Geest onder u tot stand heeft gebracht, door in vrede met elkaar te leven. 

Dat is een roeping waar we allemaal JA tegen moeten zeggen. De werken die God voor ieder van ons heeft voorbereid, kunnen en mogen niet worden gedaan zonder daarbij ook aan een zuivere houding te werken. Wat heb je er aan om succesvol te zijn maar onuitstaanbaar in de omgang?

We leven in een gekke wereld waarin het mogelijk is om een negatief en naar karakter te hebben en toch succesvol te zijn. Maar Gods maatstaf is anders. Hij wil niet dat we altijd maar bezig zijn zonder aan karakteropbouw te werken. We zijn tenslotte geroepen voor iets groters. Efeziërs 4:4 zegt,

Wij horen immers allemaal bij hetzelfde lichaam, wij hebben dezelfde Geest, wij verwachten dezelfde heerlijke toekomst, omdat God ons heeft geroepen.

4 opmerkingen:

 1. Alleen al het feit dat we wéten dat we geroepen zijn, is bemoedigend. De tekst die je noemt in Efeziërs 2:10 vind ik altijd zó mooi. Als we Hem gehoorzamen, zal Hij ons de weg laten zien die we samen met Hem mogen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Wendy, ik hou ook erg van die tekst, het spoort me aan met Hem te wandelen, samen de dingen te doen die Hij van me vraagt!

   Verwijderen
 2. Karakter is zo belangrijk. God geeft zalving om te doen waar Hij je voor roept, maar gebrek aan karakter kan dat werk beschadigen. Behoed je hart boven alles wat er te bewaren is want daaruit is de oorsprong van leven zegt Spr.4:23.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amen Daniëlle, zo is het zeker. Die tekst uit Spreuken is van levensbelang vind ik. We kunnen misschien prachtige dingen doen, maar als ons hart koud is leidt het nergens toe.

   Verwijderen