zaterdag 27 juli 2024

Give-away Frisse Kijk 4

De serie 'Tien kernwaarden voor je geloofsleven' onderbreek ik even voor een give-away!

Om te vieren dat mijn nieuwste boek Frisse Kijk 4 nu bij alle christelijke boekhandels verkrijgbaar is, geef ik een gesigneerd exemplaar weg 🥳 

Als je op zoek bent naar een heerlijk verfrissend werkboek over God, geloof en de Bijbel... dan mag je Frisse Kijk 4 niet missen.

Geen saaie Bijbelstudies dus (bestaan die eigenlijk wel?), maar aan de hand van twaalf uiteenlopende onderwerpen ontdekken wat de Bijbel zegt over ons leven vandaag.

De onderwerpen worden ingeleid aan de hand van columns die ik in de loop van de jaren schreef voor Opwekking Magazine. Om er maar eens een paar te noemen: Wat je zegt ben je zelf, zoektocht, bidden, de kerk loopt leeg.

Elk hoofdstuk heeft tien studie- en gesprekspunten waardoor je de onderwerpen ook heel goed in groepjes kunt behandelen. Frisse Kijk 4 is een studie- en werkboek in één, er is voldoende ruimte om te schrijven en journallen en elk hoofdstuk eindigt met een praktische toepassing. Het blijft niet bij theorie...

Bekijk hier het krantenartikel over de publicatie van Frisse Kijk 4. En ja, er staan natuurlijk ook weer mooie kleurenfoto's in. Dat alleen al maakt het lezen een reis.

Hoe doe je mee?

  • door deze post te liken
  • door een reactie achter te laten (op social media) en
  • door dit bericht te delen!

Op 15 augustus a.s. trek ik een naam en dan hoor je of je gewonnen hebt! 

woensdag 17 juli 2024

Tien kernwaarden voor je geloofsleven (3)

Jezus leerde Zijn discipelen bidden: Onze Vader in de hemel: Uw naam worde geheiligd (Matteüs 6:9).

Het heiligen of eren van de naam van God is het tegenovergestelde van het misbruiken van die naam, of het ijdel gebruiken van die naam. En dat brengt ons bij deel 3 in deze nieuwe blogreeks, bij het derde gebod: U zult de naam van de Heer, uw God, niet ijdel gebruiken (Exodus 20:7).

Het is één ding om te beweren dat we de naam van de Heer niet ijdel gebruiken. We vloeken niet, we misbruiken Zijn naam niet. Maar voor welke doeleinden gebruiken wij Zijn naam dan wel?

Brengen we eer aan Zijn naam? Hebben we oprechte liefde voor Zijn naam? Wordt alles wat we doen en zeggen dan gedaan in Zijn naam?

‘Heer’ is geen stopwoordje waarmee we onze zinnen kunnen beëindigen als we met Hem praten, noch is het een opvulmiddel om onze gebeden heiliger en authentieker te laten klinken. ‘Heer’ (JHWH) is Zijn persoonlijke geopenbaarde naam en Hij gaf die aan ons voor dagelijks gebruik. Waarom?

Omdat Gods aanwezigheid verbonden is met Zijn naam.

  • In Exodus 20:24b bijvoorbeeld zegt God: Op elke plaats waar Ik mijn naam laat vereren, zal Ik bij u komen en u zegenen. 
  • Of, zoals Jezus zei in Matteüs 18:20: Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.
  • En laten we de aankondiging van de geboorte van Jezus (Matteüs 1:23) niet vergeten: Zie, de maagd zal zwanger worden en een Zoon baren, en u zult Hem de Naam Immanuel geven; vertaald betekent dat: God met ons

Elke keer als we de naam van de Heer aanroepen, zal Hij daar zijn. Zijn aanwezigheid is in Zijn naam.

👉De kernwaarde die ik aan het derde gebod heb gehecht, is AANWEZIGHEID

We zoeken dagelijks de aanwezigheid van God door Zijn naam te eren en Zijn aanwezigheid brengt vrede, genezing en openbaring.

🕂🕂🕂🕂🕂

Lees voor meer informatie over dit onderwerp mijn boek 'In My Name' (Inviting God's holy presence in daily situations). Het boek is verkrijgbaar op Amazon.

zaterdag 6 juli 2024

Tien kernwaarden voor je geloofsleven (2)

Kom, laten wij ons buigen, knielen en ons neerwerpen voor de Here, die ons heeft gemaakt [Psalm 95:6].

Laten we in deze blogserie verdergaan met het tweede gebod: Je zult geen afgodsbeelden maken en er niet voor buigen of ze aanbidden (Exodus 20:4-5).

Dat is het tweede gebod in een notendop. Zoals we in het vorige bericht hebben gezien, gaat het eerste gebod over het niet hebben van andere goden. Het tweede gebod specificeert dit verder: maak geen afbeeldingen van andere goden (afgoden) en aanbid deze niet.

Ik geloof echt dat het tweede gebod in de kern draait om aanbidding. Het is een oproep om niemand anders dan God alleen te aanbidden en alleen voor Hem te buigen. Als alles goed is, aanbidden christenen geen afgoden. Toch heb ik gelovigen ontmoet die meer toegewijd waren aan hun kerk, hun denominatie, hun dogma's en doctrines, hun predikanten en aanbiddingsgroepen, dan aan God!

Dat brengt ons bij een realistische en indringende vraag. Wat zou er overblijven van ons hedendaagse christendom als alles zou wegvallen: de gebouwen, de bijeenkomsten, het geld, de macht, de titels, de theologie, de muziek en de concerten? Wat zou er overblijven?

Misschien zou dat ons weer op onze knieën brengen, met lege handen wel te verstaan. Misschien dat ons dat weer zou doen knielen... wachtend tot God spreekt, wachtend tot Hij komt met Zijn aanwezigheid. Na meer dan tweeduizend jaar Christendom kunnen we dan misschien opnieuw ontdekken hoe belangrijk onze aanbidding voor Hem is. We hebben uiteindelijk niets anders dan onze tijd en ons leven te geven.

Jezus profeteerde dat de tijd zou komen en er nu is dat de ware aanbidders de Vader zouden aanbidden in geest en waarheid, omdat de Vader op zoek is naar mensen die Hem zo aanbidden. Heb je je ooit afgevraagd hoe ware aanbidding eruit ziet? Het begint waar afgoderij eindigt.

👉De kernwaarde die ik aan het tweede gebod heb gehangen, is AANBIDDING.


Onze dankbaarheid en toewijding jegens God komen tot uiting in een levensstijl van aanbidding.

🕂🕂🕂🕂🕂

Lees voor meer informatie over dit onderwerp mijn boek 'True Worshipers' (Answering the Father's call for a lifestyle of pure devotion). Het boek is verkrijgbaar op Amazon of www.marjameijers.com