vrijdag 2 maart 2007

Spiegel Voor Ons Leven

De Bijbel is een gebruiksaanwijzing
Ik ben de Heer, jullie God, die jullie onderricht in je eigen belang, die jullie leidt op de weg die je gaat (Jesaja 48:17).

Waarom heeft God zoveel woorden nodig om ons te vertellen hoe we leven moeten? Het is onmogelijk de Bijbel even snel door te lezen. Maar stel je eens voor dat Hij simpelweg gezegd zou hebben "wees goed." Hoe zouden we dan weten wat 'goed zijn" precies betekent; daar zijn de meningen over verdeeld. Het zou op hetzelfde neerkomen als tegen een tiener zeggen "wees voorzichtig." Voorzichtig met wat, wie en waar? Er wordt verwacht dat we de gevaren uitleggen. God laat ons door diverse verhalen, profetieen en gelijkenissen zien waar we ons aan blootstellen als we besluiten niet volgens Zijn regels te leven. De geschiedenis van het volk Israel is de spiegel voor ons leven.
De Bijbel zou absoluut onaantrekkelijk zijn als God alleen maar over gevaren zou praten, daarom staan er ook heel veel beloftes in. Wanneer God bijvoorbeeld spreekt over het respecteren van onze ouders en het goed behandelen van kinderen, belooft Hij ons te zegenen met een lang leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten