zaterdag 12 juni 2010

Gedachten over de schrijverij...

Onderdeel van God's humor?
Deze week werk ik aan de edits voor mijn nieuwe boek, Grace of Giving, dat later dit jaar in de USA uitkomt. Het vierde boekje alweer, in de serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw.
Ik kom er achter dat ik zelf nog wel eens moeite heb met het onderwerp van mijn schrijverij. Als mensen me vragen waar mijn boekjes over gaan, dan aarzel ik altijd even, heel even maar... alsof ik het niet vertellen wil. Alsof ik de reactie uit de weg wil gaan ...'Oh, de tien geboden... interessant hoor...' en weg is de vrager, ver van mij verwijderd. En ja, ik moet ook eigenlijk wel toegeven dat ik een vreemde combinatie vorm: charismatisch gelovige, vrouw, niet schrijvend over gezin of huwelijk, maar wel over de Geboden vanuit de Heilige Geest. Tsja, dat vraagt misschien ook wel om opgetrokken wenkbrauwen. Soms denk ik dat mijn opdracht om te schrijven een onderdeel is van God's humor; 'We hebben wat frisse gedachten nodig over het Oude Boek, laten we Marja vragen, die is gek genoeg om ja te zeggen.'

En Hij had gelijk, zoals altijd!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben eigenlijk best benieuwd naar dit boekje. Komt het ook in het Nederlands uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn boekjes komen ook in Nederland uit, bij Merweboek. Later dit jaar komt als eerste LEVENSADEM uit (mijn 3e boekje)! Spannend dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop ook dat je boek in Nederland wordt uitgegeven! De manier waarop je het beschrijft nodigt beslist uit om er meer van te willen weten!

  Heel veel succes!

  Groetjes,
  Gerreke

  PS. Ik ben net begonnen met schrijven en heb je gevonden via de blog van Annerieke Berg.

  BeantwoordenVerwijderen