zondag 13 juni 2010

Kleurrijk dagboek maken

Inspiratiebron op de koffietafel
Ik vul mijn hart met Uw woorden... [Psalm 119:11]

Vorig jaar heb ik mijn eigen Bijbels dagboek gemaakt en dat ligt nu als inspiratiebron op de koffietafel. Dagelijks blader ik er doorheen en sta ik stil bij de prachtige woorden (vaak uit de Psalmen). Ik heb in de voorbije jaren stapels dagboeken volgeschreven, maar dit is de eerste die niet mijn woorden vasthouden, maar die van God, elke dag een nieuwe boodschap!
Ik kwam zo vaak mooie, sfeervolle plaatjes tegen in tijdschriften dat ik op een regenachtige dag besloot daar wat mee te doen. Uitknippen en in een doos gooien heeft ook weinig nut :) In een ringband (die ik nota bene van mijn werkgever Tempo Team kreeg) ben ik begonnen met plaatjes inplakken, mooie Bijbelteksten erbij schrijven en bijpassende woorden of kreten uit te knippen en erbij te plakken. Elke bladzij vormt zo een mooi geheel!

7 opmerkingen:

 1. hoi marja mooi geschreven ziet er ook prachtig uit .
  een goed idee om over na te denken .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Trudy, misschien leuk voor een regenachtige dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjonge, wat een goed idee.
  Ik citeer ook zo graag, verzamel overal mooie spreuken, teksten, gedichtjes enzo. Wil het allemaal eigenlijk onthouden..
  Mooi zeg, dit idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Petra, begin gewoon zou ik zeggen! Koop een dik schrift (liefst met ringband) en een Prittstift... en laat je gaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ik heb vanmorgen al plaatjes zitten verzamelen. Sjonge, ik sta verbaasd van mezelf. Ben niet zo'n knustelig type, maar wil natuurlijk al die mooie spreuken en teksten wel versieren met mooie plaatjes. Veel bloemen, windlichten, oude klokken, vrolijke kussens. Enzo.
  Nu nog een keer naar de Action voor schriften met ringband..
  Dank je wel voor je idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej, dat ga ik ook doen. Misschien iets voor stille tijd - bijbestudie. twee dingen in één en dan op een creatieve manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi ik ben nieuw op je blog en wat een prachtig idee over een Bijbels Dagboek. Die hou ik in mijn gedachte. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen