dinsdag 14 februari 2012

Betrouwbaar mondstuk

Het gebeurde jaren geleden tijdens een bijeenkomst van een gebedsgroep in Californie. De mevrouw die de groep destijds leidde had in een droom gezien hoe God mij een t-shirt aantrok waarop met grote letters geschreven stond: Faithful Mouthpiece. Het was alsof Hij mij daarmee een profetisch woord gaf. Die mevrouw maakte een schilderijtje van die droom, dat nu nog altijd bij mij op de boekenplank staat.

Op dat moment snapte ik er eerlijk gezegd niet zoveel van. Ik was namelijk alles behalve een betrouwbaar mondstuk van de Heer. Ik zei nog vaak negatieve dingen, was heel kritisch en sprak vaak mijn mond voorbij. Ik vond het t-shirt een hele eer, maar zag niet hoe dat ooit werkelijkheid kon worden in mijn leven. Maar weet je, God ziet ons door andere ogen, Hij ziet hoe we kunnen worden onder leiding van de Heilige Geest. Hij ziet waar en hoe hij ons kan gebruiken ruim voor we daar zelf enig idee van hebben. Hij ziet het potentieel dat Hij zelf in ons heeft gelegd.

Nu, jaren later, heb ik er nog wel eens moeite mee, maar toch zie ik steeds meer hoe God mij gebruiken wil. Hij is het die door mij heen wil spreken, in mijn boeken, blogs, columns, en spreekbeurten en ik ben het die Hem daarvoor ruimte moet geven. Ik mag erop vertrouwen en er tegelijkertijd aan werken dat mijn woorden opbouwend, positief en bijbels gefundeerd zullen zijn. Dat is geen makkelijke weg, maar ik kijk dagelijks naar dat schilderijtje en denk: 'Ja, zo ziet Hij mij. Zo wil ik worden voor Hem.

Misschien is er over jou ook wel eens een profetisch woord uitgesproken of misschien vind je het heel moeilijk om door Gods ogen naar jezelf te kijken en te zien waar Hij je hebben wil. Toch wil ik je aansporen: geef niet op, God wil jouw unieke persoonlijkheid in combinatie met je talenten en ervaringen graag gebruiken voor de uitbreiding van Zijn Koninkrijk.

Mijn mond verhaalt van uw gerechtigheid, van uw reddende daden, dag aan dag...
[Psalm 71:15]

12 opmerkingen:

 1. Haha wat een leuk stukje. Het aardige van een mondstuk is dat het pas echt bruikbaar wordt als er met grote kracht veel lucht (wind) doorheen gaat. God als muzikant, ach waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht... Als ik eerlijk mag zijn heb ik je altijd al een prettig mondstuk gevonden. Nou ja ik bedoel...ehh. Laat ook maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hhmm, geef jij er weer een andere draai aan, maar wel een nuttige deze keer :) Die wind is natuurlijk de Heilige Geest, Hij zal mij de woorden geven die ik spreken moet.
  Super, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh normaal dus geen nuttige dingen, welja wrijf het er maar in. Ja zeer zeker de wind van Gods Geest. Alhoewel christenen vaak wat die wind betreft vreemde teksten verzinnen. Ik vond ooit een boek wat de naam: de winden van God" droeg. Kijk dan zal het wel weer aan mij liggen, maar de bedenker van die titel, heeft of geen humor of hij waait met alle winden mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marja..voor mij ben jij een Faithfull Mouthpiece.
  God zegene je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat je schrijft dat we God de ruimte moeten geven door ons heen te spreken. Dat is soms wel heel moeilijk, vaak doe ik het in eigen kracht. Goed dat je er weer even op wijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marta, dank je wel :) Fijn dat je m'n blog altijd zo trouw deelt via FB!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wendy, ik heb het gevoel Hem wel eens voor te zijn (als dat mogelijk is), dus een pas op de plaats van tijd tot tijd is zeker nuttig. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marja, voor mij ben je in ieder geval een inspirator en een bemoediger om voor ogen te houden wat God in ons ziet. Ik vraag vaak:" Heer zet een wacht voor mn lippen," want ik ben een echte flapuit, en hij helpt me hoor;))
  Jij vertrouwt op wat de Heilige Geest door je heen doet, zulke harten zoekt hij!Zegen vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank voor je lieve woorden Mirjam! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja marja,zo willen we ons best doen om GODS woorden te spreken,voor mij ben jij er al goed in.liefs van sjanie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel Sjanie, jouw berichtjes zijn ook altijd weer een bemoediging.

  BeantwoordenVerwijderen