vrijdag 10 februari 2012

Pruilen

Het gebeurt niet zo vaak, maar ik zit een beetje te pruilen. Waarom? Ik heb vanmorgen een post geschreven, in het Engels, over standvastig zijn. Ik haalde zoveel bemoediging uit de woorden van Paulus over standing firm, dat een overdenking zo geschreven was. Ik schrijf mijn posts overigens bijna altijd in het Engels en dan vertaal ik ze (vrij). Dat is niet altijd makkelijk, want soms staat het er gewoon heel anders in het Nederlands.

Vandaag liep ik daar ook weer tegenaan; het is me niet gelukt de overdenking in het Nederlands te vertalen. Ik heb er diverse vertalingen op na gezocht, maar nergens staat het zo mooi en zo duidelijk als in het Engels... sorry. Voor wie redelijk Engels kan lezen, lees de post op mijn blog Fresh Insights on Ancient Truths. Voor degenen die geen Engels lezen... hhmmm, misschien trakteer ik jullie binnenkort nog eens op een column uit de oude doos :)

Fijn weekend in elk geval!

7 opmerkingen:

 1. Hoe vervelend het ook is, maar soms is het in het Engels echt veel mooier dan in het Nederlands. Goed dat je het zo hebt opgelost.

  Goed weekend!
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marja,
  Ik heb het gelezen op je Engelse blog en af en toe even op 'vertalen' geklikt. Dat ging best :)
  Mooi hoe je schrijft: We denken misschien dat we erin zullen slagen om stand te houden door pure wilskracht of in onze eigen kracht, maar het is eigenlijk God die ons standvastig maakt.
  Dank je voor deze bemoediging, dat is helemaal waar.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt! Niets zo mooi dan de Engelse taal. Sommige Engelse woorden zijn nog niet met 3 volle zinnen te vertalen...
  Stand firm & be of good Cheer!!

  ps. Met "pruilen" heb ik er weer een NL woord bijgeleerd, haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gerreke, soms lukt het gewoonweg niet. Ik heb dan het gevoel dat een bepaalde tekst aan kracht heeft verloren in het Nederlands... misschien denk ik dat maar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank Wendy dat je je best hebt gedaan de engelse blog te lezen! Ik werd echt zo stilgezet bij die tekstgedeeltes en dan wil ik het graag delen, zeker ook in het Nederlands. Volgende keer beter :) Groeten, fijn weekend.

  Hans, haha... pruilen, dat is toch wel gewoon Nederlands, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pruilen, ach ja, is er weer voor. Hier sneeuw maar niet veel. Ik pruil ook wel eens maar niet veel. Ik wens je een fijne zondag toe en ik zou zeggen pruil maar lekker uit...Haha...

  BeantwoordenVerwijderen