woensdag 4 april 2012

Moed


Afgelopen weekend schreef ik een column voor Opwekking magazine over moed, eigenlijk moet ik zeggen: over moed opgeven... want dat zie ik om mij heen nog al eens gebeuren. God is op zoek naar moedige mensen, net als in de tijd van Jozua. Laat jij je vinden?

12 opmerkingen:

 1. Dank voor je opsteker;) ik laat de moed ook wel es zakken(tegenwoordig vooral op zondag;()door de week niet hoor, t'is niet zozeer mn moed maar mn gemoed;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor het veel en heb het gevoel zelf ook wel eens, maar dan weet ik toch weer dat de Bijbel juist oproept om moed te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie spreuk om te onthouden! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet zo meodig. Eerder een angsthaas.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet of God op zoek is naar moedige mensen. Heb zelf het idee dat Hij zoekt naar zondaars die gewassen willen worden in het bloed van het Lam en niet zozeer naar de geweldenaars, de moedigen en de overwinnaars van deze tijd. Het spijt me maar ik heb slechts kleine kracht. Besef wel waar grote kracht te vinden is en helaas, het is niet in mijn moedige houding....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie posting van Clint. Ik val hem helemaal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja maar Peter, als je dan dan gered en gewassen bent.... wat ga je dan doen? We kunnen toch niet blijven janken dat we kracht en moed te kort komen als de Geest van de Allerhoogste, de Schepper van hemel en aarde in ons woont notabene!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat het weinig met janken te maken heeft maar het balans kennen wat aangaat je plek. Ik kan weinig met die gedachte dat we moeten blijven jammeren dat God ons kracht moet geven, maar evenmin met het idee dat God op zoek is naar moedige mensen. Ik besef (net als jij) dat moed, vaak wil zeggen: Heer ik ben maar een sukkel en kan niets zonder U. In de Pinkster waar ik uit kom, leefde ook het idee dat God mensen zocht die ziek waren, arm waren of van mijn part moedig waren. Ik geloof er niets van. Ik geloof niet dat ik een moedig mens ben, maar een zondaar die moed ontvangt in een aarden vat. God zoekt geen zieken, zwakken, moedigen, maar zondaars, dacht ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan hier geen thelogische discussie voeren hoor Peter, ik doe dat liever LIVE :) Maar ik geloof echt dat we hierin van mening verschillen. Als jij jezelf een zondaar noemt moet je op zoek gaan naar de Redder, die kan je in 1 klap van zondaar naar rechtvaardige omzetten, dat is het grootste wonder dat er bestaat! Ik maak nog steed fouten, ik zondig, maar ik ben zeker geen zondaar meer, God ziet mij als rechtvaardige.
   Ik heb daar nog eens een hele leuke column over geschreven, vind ik zelf, haha, die zal ik wel eens posten.
   Dank voor je reactie!

   Verwijderen
 9. P.s na mijn bekering heb ik ontdekt dat ik nog altijd 100% van Hem afhankelijk ben en helaas...weinig moediger dan ervoor. Misschien ben ik een uitzondering...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gemeen ben ik hè om je zo te plagen. Weet je ik denk dat elk waar kind van God een held is en tevens een heel klein teer mensje.
  Ik ben nog altijd een zondaar, maar wel een vergeven zondaar en God noemt dat een rechtvaardige.
  Weet je wat wij moeten doen? Eens tegenover elkaar zitten en dan knielen we samen voor het kruis. Weet zeker dat onze schouders evenhoog zijn. Enkel de mijne zijn dikker maar dat telt niet.
  Kus van mij, haha. Ik vind dit nou net leuke gesprekken. Dat eens zijn is dodelijk voor een goed gesprek. Dag lief zusje...

  BeantwoordenVerwijderen