zaterdag 31 maart 2012

Oorlogsverleden

Als je de naam Servië hoort, waar denk je dan aan? Wat voor beelden komen er in je op? Ik moet bekennen dat het een land is waar ik eigenlijk weinig van weet, behalve dan dat het tot het voormailige Joegoslavië behoorde en door oorlog verscheurd werd. Servië... daar hebben we weinig mee om het zo maar te zeggen.

Toch hebben we het met onze Stichting aangedurfd om een project op te starten voor Servië, want we hebben daar goede contacten. Door alle negatieve berichtgeving vergeten we wel eens dat ook in Servië een nieuwe generatie is opgestaan, een generatie die positief wil bouwen aan hun land. Ja, er komen ook daar mensen tot geloof, veelal op wonderlijke en radicale wijze... bijvoorbeeld mensen die jarenlang gebukt gingen onder verslaving aan alcohol en drugs. In het voormalig communistische land was geen hulpverlening zoals wij die kennen, zeker geen christelijke hulpverlening... geen God en dus geen hoop.

Maar dat is aan het veranderen, stukje bij beetje. Twaalf jaar geleden begonnen Sasa en Svetlana Ivanovic daar een opvangcentrum voor verslaafden onder de vlag van Teen Challenge in Zuid Californië, waar wij overigens zitting hadden in de Adviesraad. In de volksmond hebben we het over verslaafdenzorg, maar eigenlijk is het een discipelschap-programma; mensen komen in aanraking met de levende God en worden voor altijd veranderd. De werkzaamheden werden tot voor kort voornamelijk gesponsord door gulle gevers uit de USA, maar wij geloven dat er een verschuiving plaats gaat vinden. Europa zal op de bres moeten gaan staan voor haar eigen projecten en initiatieven en wij willen daar een bescheiden begin mee maken. Stichting Traveling Light wil een Hollandse lentezon laten schijnen in donkere stukjes van Europa, dat doen we door praktische hulp te bieden, maar ook financiele steun en geestelijke bemoediging! 

We zoeken momenteel DRINGEND hulp voor Servië, kijk maar eens op onze blog. Wij geloven dat een mens, een straat, een stad, een land, ja alle naties zullen veranderen als ze de vrede van Jezus Christus leren kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten