woensdag 21 maart 2012

Joodse koning

Afgelopen week werd de Franse stad Toulouse opgeschrikt door een schietpartij voor de deur van een Joodse school, waarbij vier mensen (waaronder drie kinderen) om het leven kwamen. De discussie over Jodenhaat laait weer op.

Iedereen zal er wel een mening over hebben en iedereen zal wel weten te vertellen wat er met de dader moet gebeuren, maar ik denk dan toch... het is makkelijk om met de vinger te wijzen. Maar hoeveel Christenen zijn er niet die zogezegd 'niets' met de Joden of met Israel hebben? Hoeveel Christenen zijn er niet die helemaal geen hart hebben voor het Joodse volk, om wat voor reden dan ook? Hoeveel kerken zijn er niet waar NOOIT over de Joden of Israel wordt gesproken? Ik denk dan: hoe kan dat nou? Hoe is het mogelijk dat je geen uitgesproken liefde voor de Joden hebt als de Koning van de Joden in je eigen hart woont?

Toen Jezus voor de prefect stond, stelde deze hem de vraag: "Bent u de koning van de Joden?' Jezus zei: 'U zegt het.'
(Matteus 27:11)

15 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor deze post die aanzet tot nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Aritha, dank voor je reactie. Veel om over na te denken ja...

   Verwijderen
 2. Dat zou inderdaad een logische vraag moeten zijn maar helaas is het bij veel mensen anders.
  In veel kerken heerst helaas nog de opvatting dat wij (de gemeente) in de plaats van Israël zijn gekomen. Hierdoor wordt helaas vaak op een verkeerde manier tegen 'Gods oogappel' aangekeken.
  Dank je voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wendy, fijn dat je meeleest en denkt. Ik vermoed dat deze post een beetje te direct is want er reageert haast niemand :) Nadenken en zelfonderzoek doet soms zeer...

   Verwijderen
 3. Inmiddels is de dader zelf ook dood lees ik net.
  De liefde voor het (profetisch) Israël, de Joden, het beloofde land; schaamrood zou op de kaken moeten staan van de Kerk.. Jarenlange verwaarlozing van het Plan van God. Onwetend veelal ook, denk ik. (hoop ik).
  Nee hoor Marja, deze post is niet te direct ;-) Voorliefde voor Gods volk en de profetien is heel belangrijk. Zoals je zelf al treffend schrijft: Als je van Jezus bent, heb je een Jood in je hart. Zo is het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we het maar op 'onwetendheid' houden ja :) Dank je wel Hans

   Verwijderen
 4. Als ik naar mijn eigen leven kijk zijn mn ogen daar echt voor opengegaan en is er liefde in mn hart gekomen voor Het Joodse volk(ik hou trouwens van alle mensen)Ik was er zo in opgevoed dus dan neem je dat zo aan. In de tijd dat ik nog bij jou op de dijk ging werd het letterlijk zo van de kansel gepreekt: Ja, ze hebben het wel afgeroepen he, toen ze zeiden : Zijn bloed kome over ons en onze kinderen. Hele degelijke predikanten...
  Bidt voor de vrede van Jezuzalem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het mooiste he Mirjam, als je ogen opengaan voor bijbelse waarheden!

   Verwijderen
 5. Dat dacht ik ook toen ik deze post las: "Bid Jeruzalem vrede toe!" Er zijn zoveel parallellen te trekken tussen het volk Israël en de gemeente. Gods plan nadert zijn voleinding en als we geïnteresseerd zijn in Zijn plan, dan hebben we ook interesse in hoe het gaat met Israël, de vijgenboom die uitloopt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je commentaar Annemieke, voegt weer waarde toe aan de blogpost!

   Verwijderen
 6. Had hier ooit aan het begin van mijn christenzijn een discussie over met een Surinaamse jongen die ook christen was. Hij vond de Joden maar een stel gewone mensen. Ergens zijn ze dat ook en toch...Het volk van het oude verbond neemt een aparte plaats in en dat ontnemen wij ze als we dat niet erkennen. ZOnder nu zo ver te gaan dat je een soort Israel fan wordt, want dat gaat mij ook te ver. En toch is het een volk waar beloften op liggen die op geen enkel ander volk rusten en zeg nou zelf, doen wij het zoveel beter als het oude volk? Het is dat we de genade kennen want anders....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen eht zeker niet beter. Jan heeft eens een 'leuke' preek gehouden over het Heilige Land dat helemaal niet zo heilig is :) Heilige betekent apart gezet, en dat geldt voor ons allemaal!

   Verwijderen
 7. Ja dat ben ik met je eens. Gelukkig wordt er bij ons wel over gesproken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uit mijn hart gegrepen Marja, bijzonder om dat zo bij iemand anders te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen