woensdag 26 september 2012

Bemoedigend verhaal

Afgelopen week waren wij vier dagen in Noord Oost Duitsland, in de mooie stad Ludwigslust. Met een team van zeven mensen hebben wij daar in een kleine evangelische gemeente de muziek en lezingen tijdens een conferentie verzorgd. Heerlijk vinden we dat. Meer hierover kun je lezen op de weblog van Stichting Traveling Light.

Omdat het nogal een eind rijden is, had ik de gelegenheid om een boek te lezen. Ja, zelfs helemaal uit te lezen... Ik koos voor Laat je droom varen, het inspirerende levensverhaal van Johan Huibers, bouwer van de ark van Noach. Zoals de meesten van jullie wel weten raad ik zelden boeken aan op mijn weblog, simpelweg om te voorkomen dat ik in een hokje wordt geplaatst :) Maar dit boek past zo mooi bij de serie over talent en het Koninkrijk die je op deze blog kunt vinden, dat ik het toch maar waag om er iets uit te citeren.

Jij, mijn geliefde lezer, hebt nu mijn verhaal gelezen. Er leeft één gebed in mijn hart, één hoop, één wens: dat dit boek jou mag inspireren om je droom te realiseren. Misschien weet jij niet wat je droom is. Misschien ben je je dromen in de loop van je leven kwijt geraakt. Misschien zijn je dromen geroofd. Wat jouw verhaal ook is, ik wil je oproepen en aanmoedigen om weer op zoek te gaan naar je droom. Diep hem op, stof hem af en stel hem je dag en nacht voor ogen.
Heb je geen droom? Vraag dan aan de grote Droomgever of Hij je er een wil geven. Er zijn op deze planeet zoveel zaken die God graag recht wil zetten, er is zoveel leed dat Hij wil verzachten, zoveel vreugde die Hij wil verspreiden. Alles wat opbouwt, alles wat inspireeert, alles wat verenigt en blij maakt vindt zijn oorspronmg in het hart van God. Jaag die zaken na.

9 opmerkingen:

 1. Ja, in een hokje plaatsen kunnen sommige mensen maar al te goed...
  Ik heb wel veel over die ark gehoord en gelezen maar nog niet zelf bezocht. Het lijkt me een mooi uitje. En het boek: ai, mijn nog-te-lezen-lijst is al zo lang....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik herken dat. Mijn nog-te-lezen stapel is heel hoog, ik kijk er elke dag naar!

   Verwijderen
  2. Jolanda, by the way... ik heb je blog aan mijn blog roll toegevoegd, kan iedereen het zien!

   Verwijderen
 2. Bij mijn staat hij ook mijn lijstje...lijkt me mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit boek gelezen in mijn vakantie. Eindelijk, weer eens,en gelukt en het was bemoedigend! Gaan voor je droom en het niet "laten gaan."(Niet je droom laten varen)....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bemoediging, zo'n boek ja. Geweldig om te zien hoe veel doorzettingsvermogen iemand heeft!

   Verwijderen
 4. Ja, dat ene zinnetje herken ik ook zo.
  'Voorkomen dat ik in een hokje word geplaatst'.
  Lastig vind ik dat, ook wel eens met de blog.
  Je schrijft iets, en mensen kunnen daar allerlei conlcusies uit trekken, en je in een vakje zetten, waar je je helemaal niet thuis voelt.

  Mooi, weer een boek over 'dromen'.
  Dat boek van 'kan jouw droom werkelijkheid worden' is ook zo'n aanstekelijke, hè.

  Groetjes, Petra Newhouse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Petra, dat soort boeken heb ik ook echt nodig hoor, om mezelf op te peppen :)

   Verwijderen