zaterdag 25 mei 2013

Nacht van gebed

Afgelopen vrijdagnacht vond de Nacht van Gebed plaats die ieder jaar door Open Doors wordt georganiseerd. Op meer dan 300 plaatsen in Nederland en België kwamen mensen bij elkaar om te bidden voor de vervolgde Christenen.

Bij ons in het dorp wordt dat ook al jaren georganiseerd en het is altijd heel bijzonder om samen met Christenen uit allerlei verschillende kerken en genootschappen te bidden. Zo´n nacht wordt verdeeld in vier blokken van twee uur, en elk blok is weer in drie stukken verdeeld, waarin de nadruk steeds op een bepaald land ligt. Wij bidden meestal van 22.00 tot een uur of 03.00 en worden dan weer afgelost door vroege vogels die de laatste twee of anderhalve blok voor hun rekening nemen.

Er heerst altijd een bijzondere saamhorigheid. Tijdens zo´n nacht wordt ook altijd weer duidelijk hoe gezegend we hier in Nederland zijn en hoe makkelijk we het als gelovigen hier hebben. Makkelijk ja, maar dat is meestal niet gunstig voor de groei van de kerk. Heel veel Christenen zijn helaas lauw en zijn meer met hun eigen probleempjes bezig dan met hun broers en zussen in andere landen die enorm moeten lijden om hun geloof.

Bidden voor de vervolgde Christenen zet ons (geloofs)leven weer even in het juiste perspectief. Onze drama's verbleken in het licht van de verhalen uit de vervolgde kerk. Ik heb onlangs Waarom vervolg je mij gelezen, een boek van Open Doors dat ik je zeer zeker kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten