dinsdag 28 mei 2013

Roep vanuit de baarmoeder

Enkele jaren geleden schreef ik een engelstalig boekje, Breath of Life, over de schepping van het menselijk leven in de baarmoeder. Het boekje was toendertijd een roep tegen abortus in de USA (waar wij toen verbleven). In 2011 kwam het boekje ook in Nederland uit onder de titel Levensadem en op dit moment wordt er gewerkt aan een Duitse en Italiaanse vertaling.

Het onderwerp is helaas niet minder actueel geworden. Integendeel, het debat over abortus laait weer op, in de USA, in Nederland... over de hele wereld eigenlijk. Misschien bemoei je je er niet zo mee, en is het in jouw kringen helemaal geen discussiepunt... Toch wil ik Levensadem weer eens in de spotlight zetten op deze blog. Wellicht ken je iemand in je omgeving die worstelt met levensvragen, of misschien heb je dit bijzondere verhaal zelf nog niet gelezen. Hier volgt zomaar een stukje uit de 25e week van de zwangerschap:

"Ik voel me klein en tegelijkertijd toch ook heel belangrijk als ik besef dat mijn bestemming, mijn doel, onderdeel is van zijn eeuwig plan. Wat kan het zijn? Zal ik, net als David, de wereld ingaan en de mensen vertroosten met mijn liederen? Zal ik een troubadour worden in een vermoeide en belaste wereld? Zal ik staat zijn om vreugde in eenzame en verzwakte harten te brengen? Ik weet zeker dat dat God zal behagen. Hij weet precies wat mensen nodig hebben, misschien mag ik Hem helpen. Het lijkt me geweldig om medearbeider te zijn met Hem!

Of zal ik misschien de wereld ingaan en de mensen leren over zulke dingen als de hemelen en ware aanbidding, over het licht dat me omringt en voedt of over de taal van de engelen. Zullen mensen me geloven als ik over zulke dingen praat? Ik vraag me trouwens af of ik me alles nog wel in detail kan herinneren. Ik heb opgemerkt dat dit lichaam, klein als het nu nog is, al heel veel aandacht van me vraagt. Zoveel aandacht dat ik mijn geestelijk bestaan nu al een beetje heb versloft. Dit lichaam, met groeipijnen en vele onderdelen die om zorg vragen, heeft mijn geestelijke bewustwording de laatste tijd echt overschaduwd. Ik heb geen idee of dat zo blijft als ik hier eenmaal uit ben. Ik ga er maar vanuit dat ik de tijd zal hebben om voor mijn geestelijk wezen te zorgen, dat is tenslotte de echte ik, altijd in contact met de Schepper en gevoelig voor gevaar en geluk. Ik wil zeker niet mijn binnenste verwaarlozen nu ik eindelijk een buitenste heb gekregen."

PS: Laat ik er een give-away aan vast plakken. Laat je commentaar hieronder achter en deel deze blogpost op je Facebook, Twitter of Blog, dan maak je kans op een gratis exemplaar van Breath of Life of Levensadem (jouw keus).

16 opmerkingen:

 1. Hallo Marja

  Het blijft een zwaar thema, laten we op Hem alleen vertrouwen en alles wat ons zorgen baard aan Hem vertellen. En ook verwachten dat Hij uitkomst zal bieden.

  Het lijkt mij leuk om het boek Levensadem te winnen, deel je blog op facebook.

  Veel zegen op al je werk Marja

  Groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marja,
  goed stuk, in de wereld waar wij in leven is alles langzamerhand normaal aan het worden.Als wij als Christenen onze stem niet laten horen dan zal er niks overblijvne van onze jonge generatie.

  Bedankt!

  Gods zegen,

  Mireille Cicilia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb je helemaal gelijk in. Er zijn veel verschillende (creatieve) manieren waarop we onze stem kunnen laten horen... mijn boekje is daar een voorbeeld van.

   Verwijderen
 3. Nog een vraag mag ik dit suk delen op mijn facebook like page yadahmagazine?
  Ik hoor het graag.

  Groet,

  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha leuk, een give away. Omdat ik je boek al heb, laat ik deze keer aan de anderen over. Het zou mooi zijn dat ook anderen je boek lezen. Het zet aan tot nadenken over een belangrijk onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nadenken over belangrijke onderwerpen is inderdaad heel belangrijk, ook al zouden mensen hier een andere visie op hebben...

   Verwijderen
 5. Ik doe graag mee. (Levensadem) Mooi dat het vertaald wordt.

  http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, je naam is genoteerd. Ik ga je blog bekijken!

   Verwijderen
 6. Hoi Marja,

  Een moeilijk onderwerp, maar dan met name voor vrouwen die verkracht zijn en daardoor zwanger zijn geworden.
  Hoe moeten zij met onze christelijke normen en waarden over dit onderwerp omgaan?
  Maar er zijn helaas ook vrouwen die "per ongeluk" zwanger worden en dan onder het mom van carrière, te jong of .... abortus plegen. En dit is idd een "normaal" verschijnsel aan het worden. Hier heb ik echt de grootste moeite mee.
  Ik heb zelf 2 kinderen, waar ik super blij mee ben en waar ik God enorm dankbaar voor ben.
  Vrouwen die abortus willen plegen moeten ook eens beseffen wat ze werkelijk doen. Wat ze "weggooien" ( weggooien klinkt misschien vreemd)is het mooiste wat er op de wereld bestaat: Eigen kinderen, kinderen die je van God gekregen heb!!!
  Deze vrouwen zouden ook eens moeten denken aan vrouwen (en mannen) die geen kinderen kunnen krijgen, die het mooie geluk nooit zelf kunnen krijgen, alleen door middel van adoptie....

  Groetjes

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weggooien klinkt inderdaad vreemd, toch gebeurt dat met mensjes van 24 weken. Gek genoeg worden anderzijds kosten nog moeiten gespaard om mensjes van 24 weken in leven te houden, in couveuses.... rare wereld.

   Verwijderen
 7. Prachtig stukje! Benieuwd naar het boekje... Ik doe graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat dit onderwerp altijd actueel blijft. Wat goed dat je daar een boekje over hebt geschreven. Ik hoop vooral ook dat het mensen aan het denken mag zetten en mag helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook Gerreke, soms ga je door het lezen van een boekje of verhaal weer anders denken...

   Verwijderen