dinsdag 9 juli 2013

30 dagen gebed 2013

De serie wet & genade, een ongelijke strijd? onderbreek ik even voor de aankondiging van het 30dagen gebed voor de Islamitische wereld.

Vandaag begint voor miljoenen moslims de vastenmaand Ramadan. Die periode wordt door Christenen wereldwijd gebruikt om specifiek te bidden voor moslims. Je kan bidden op kleine schaal (voor je moslim collega of buren bijvoorbeeld) en op grotere schaal (voor de onlusten in Egypte bijvoorbeeld). Aan de hand van een digitaal overzicht (dat je HIER kunt downloaden) kun je elke dag voor iets of iemand anders bidden. Dit jaar ligt de nadruk echt op het bidden voor vrijheid in de Islamitische landen. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid om te kiezen of je Moslim of Christen wilt zijn.

Er is momenteel ontzettend veel onrust in de Islamitische landen, en niemand weet of de situatie nu beter of slechter wordt voor de bevolking. Maar laten wij onze medemens (Moslims en Christenen in die landen) massaal de vrede toebidden die alle verstand te boven gaat! Vrede die alleen door Jezus Christus / Jesjoea ישוע / Yasu' al-Masih يسوع المسيح  gegeven kan worden.

Momenteel lees ik het boekje Ontwapenend Gebed van Anne van der Bijl en Al Janssen, een geweldige inspiratie die je nodig zult hebben als je effectief wilt bidden voor Moslims.

Kom in actie, ga deze maand bidden en vasten voor een wereld in nood!

(Je kan bijvoorbeeld vasten van koffie, tv kijken, alcohol, of suiker etc.)

PS2: Afgelopen zondag sprak ik in Christengemeente De Hoeksteen in Etten-Leur over wet & genade, je kunt hier de preek beluisteren.

6 opmerkingen:

 1. Ha Marja, goed dat je hier aandacht aan besteed. Ben toevallig aan het luisteren naar Peter Tsukahira. Een voorbeeld dat Arabische christenen en Messiaanse joden samen kunnen gaan in de eenheid van Christus. Ik bid mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die toespraak die hij hield op Opwekking? Geweldig was dat! Daar ben ik zo door geinspireerd. Fijn dat je meebidt Mirjam, groetjes.

   Verwijderen
 2. Ik ga ook meebidden! En bedankt voor de boekentip, lijkt me mooi en inspirerend... ik ga op zoek daarnaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Magdalena, elke stem telt en wordt gehoord door de Heer!

   Verwijderen
 3. Dank je voor dit stukje en deze handreiking voor 30 dagen gebed Marja.
  Leuk dat je dit boekje ook gevonden hebt van Anne v.d. Bijl. Ik heb het al verschillende keren gelezen en het blijft mooi.

  Ik heb je preek ook gehoord, bijzonder dat je dit zo mag doorgeven. Er zitten veel puntjes in waar ik aan het denken gezet ben. Bv. het vervullen van de wet gaat verder dan je houden aan de wet. Het gaat om je hartsgesteldheid en dat we ons bewust moeten zijn van de genade die God ons geeft.
  Dank je voor de handreikingen die je geeft om de omschakeling te maken!
  Romeinen 6 is prachtig! We zijn geen slaven meer, we vallen en leven onder de genade, halleluja. Elke dag mogen we ons beschikbaar stellen voor Hem en samen met Hem werken aan de hartsverandering.

  Mooi verhaal ook van die vierde musketier, lijkt me geweldig om te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het boekje inderdaad op jouw blog gezien Wendy, heel inspirerend!
   Dank je wel voor het luisteren naar de preek over wet & genade. Er is natuurlijk nog veel meer over te zeggen, maar de boodschap is duidelijk, toch?!

   Verwijderen