maandag 3 maart 2014

Bloggers en boeken

Aritha Vermeulen
Het is de hoogste tijd om weer eens een blogger in de spotlight te zetten die ook boeken op haar naam heeft staan: Aritha Vermeulen. (Klik HIER voor bloggers die al eerder in de spotlight stonden)

Sommige bloggers besluiten tot het schrijven van een boek. Bij Aritha (Jedidja) was het, volgens mij, andersom. Zij schreef boeken en besloot over dat proces te gaan bloggen op haar wekelijkse schrijfblog.

Ze heeft, naast een paar kinderboeken, twee historische jeugdromans op haar naam staan: Senta's bruidsvlucht en Trouw aan jou, uitgegeven bij De Banier. Uit een recensie over Senta's bruidsvlucht:

Met deze historische jeugdroman zal ze ongetwijfeld ook ouderen boeien. Het boek getuigt van gedegen onderzoek naar het toenmalig idioom, de heersende opvattingen en gebruiken... Voor de „grote Heiland” is geen vijandschap te groot. En van deze eeuwenoude boodschap getuigt het verhaal van Senta.

Voor de bloggers die meer willen leren over het schrijfproces (lees: bloed, zweet en tranen) dat aan zo'n mooi boek vooraf gaat is het heel interessant om Aritha's schrijfblog te volgen. Ze vraagt haar lezers daar namelijk regelmatig om feedback. Bijvoorbeeld als ze een naam voor een bepaald personage zoekt, of als ze gegevens nodig heeft over het gebruik van bepaalde kruiden ten tijde van de Middeleeuwen.

Momenteel werkt ze aan een tienerboek met als werktitel Kijk niet naar de rommel

Over Aritha:
Ik ben dol op lezen, recenseren, Pinterest, koffie en chocolade. Films, die afspelen in de Middeleeuwen vind ik geweldig omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in dat tijdvak. Bloggen, postcrossing en snuffelen in de boekwinkel vallen onder dingen die ik graag doe. 

Heb je een tip voor Bloggers en boeken? Mail even naar meijers.marja@gmail.com

5 opmerkingen:

 1. Ha leuk Aritha om je ook hier eens 'in het zonnetje' te zien. Ik volg je schrijfblog al een hele tijd. Erg leuk.
  Ik heb Senta's bruidsvlucht gelezen, erg knap geschreven.
  Veel schrijfplezier en inspiratie toegewenst bij je volgende boek(en).

  Leuk Marja dat je Aritha eens in de schijnwerpers hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd wie de volgende wordt Wendy, heb jij nog tips?

   Verwijderen
 2. Superleuk, deze blog!!
  Het wordt me steeds duidelijker dat het schrijven van een boek niet altijd over rozen gaat;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan je wel zeggen ja, maar dat neemt niet weg dat we gewoon door gaan :)

   Verwijderen
 3. Wat mooi om te lezen Marja, ik ken Aritha inmiddels een beetje omdat ik af en toe iets over en van haar lees via Facebook en blogs. Fijn dat ze hier in het zonnetje wordt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen