maandag 9 maart 2015

Vier niveaus van verzoening (3)

Verzoening: einde van een conflict, hereniging, herstel van verbroken eenheid, herstel van de vrede, verbroedering...

Herstelde vriendschap, dat is eigenlijk heel eenvoudig de omschrijving van het woord verzoening. Herstelde vriendschap is de basis van het Christelijk geloof. Het herstel van de vriendschap tussen God en mens staat daarbij bovenaan, dat is het eerste en belangrijkste niveau.

Door Zijn Zoon (dat is Jezus/Yeshua/Isa) heeft God een altijddurende vrede gesticht tussen Zichzelf en alles wat in de hemelen en op aarde is. Doordat Christus Zich aan het kruis heeft opgeofferd en Zijn bloed heeft gegeven, is er verzoening met God (Kolossenzen 1:20).

Misschien denk je, wat doet het ertoe dat ik een goede vriendschap heb met God, daar zit ik niet op te wachten... Maar weet je, een gezonde vriendschap met de Schepper is eigenlijk de basis voor al onze andere relaties. Een gezonde relatie met God betekent er zeker van zijn dat we vergeven en geliefd zijn. Ja, dat mag best wel weer eens gezegd worden: God houdt van je, Hij is niet boos op je.

En leven vanuit dat besef betekent dat we kunnen leven zonder wrok, haat, jaloezie, angst, boosheid, onzekerheid en schuldgevoelens. Dat noemt de Bijbel leven in vrijheid... We hoeven echt niet langer gebukt te gaan onder schuld en/of schaamte als we:
 • erkennen dat we zondig zijn
 • Zijn vergeving accepteren, en
 • besluiten dat oude leven de rug toe te keren
Die basis (de herstelde relatie met God) helpt ons dagelijks om alle andere relaties te ontwikkelen en onderhouden; of het nu gaat over onze ouders, kinderen, partner, collega's of vrienden.

De geur van balsem en wierook maakt gelukkig, maar zoeter voor het hart is ware vriendschap (Spreuken 27:9)

4 opmerkingen:

 1. Ik ben echt blij met je duidelijk blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daar word ik dan weer heel blij van Ariëlla, fijn dat je meeleest!

   Verwijderen
 2. Je schrijft het zo kort en bondig ( en begrijpelijk)! Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen