zondag 10 januari 2016

Ik eer jou

Dat was een leuke december blogmaand zeg met al die giveaways. Hartelijk dank voor al jullie reacties. Winnares Coby Poelman-Duisterwinkel schreef zelfs een mooie recensie over een van mijn boeken op haar blog.

Ondanks dat ik deze maand veel onderweg ben (lees: buiten Nederland) wil ik 2016 toch goed beginnen met een aantal blogjes over mijn meest recente boek Ik eer jou. Dat boek is een verhelderende studie over het gebod: eert uw vader en moeder.... wie kent het niet?

Misschien zeg je, 'bleh Marja, ik heb niets met de Tien Geboden, ik heb me daaar los van gemaakt... teveel ellende...' Zo'n reactie is te verwachten, daarom heb ik het boek gebaseerd op de woorden van de apostel Paulus in Efeziërs 6:1-4.

Ik heb het boek gebaseerd op die nieuw testamentische tekst omdat de woorden van Paulus daar de vervulling zijn van het aloude gebod. Wet en genade komen daar als het ware samen en dat levert een hele verrassende en frisse kijk op.

Het maakt eigenlijk niet uit of je wel of niet moeite hebt met dit specifieke gebod, het boek bevat talloze handgrepen om in gesprek met anderen dieper op dit onderwerp in te gaan. De subtitel alleen al is de moeite van het overdenken waard: Wederzijds respect in relaties: sleutel tot welzijn.

Het boekje is voor slechts 9,90 EURO bij elke christelijke boekhandel te bestellen. 

Oh ja, het meisje op de kaft is mijn moeder (jongste telg in een gezin van 15 kinderen) tussen haar ouders in... ze overleed op 10 oktober 2015.


6 opmerkingen:

 1. Zeer mooi geschreven, dacht terug naar de tijd van mijn overleden vader. De goede momenten die we tesamen doorbrachten en onlangs nog stilgestaan bij Kerst, was ook zijn favoriete feest van de geboorte van Onze Heere Jezus Christus. Zeer mooie boek Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om dat te horen Walter, het maakt wat los ja! Ik zal binnenkort wat reacties van lezers verzamelen en op deze blog plaatsen, daar kom jij zeker ook bij te staan.

   Verwijderen
 2. Ik ben er in aan het lezen. De schrijfstijl spreekt me aan. Als ik het uit heb zal ik er meer over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom nog even terug, ben nu op blz. 43 van je boek en heb meerdere keren gelezen over de passage uit de Bijbel uit Mattheus 12 : 48, dit staat ook in Marcus: Eens kwamen zijn moeder en zijn broeders, en terwijl zij buiten bleven staan, stuurden ze iemand naar Hem toe om Hem te roepen. Er zat veel volk om Hem heen, dat het bericht doorgaf: "Uw moeder en uw broeders daarbuiten vragen naar U." Hij gaf hun ten antwoord: "Wie is mijn moeder, wie zijn mijn broeders?" En terwijl Hij zijn blik liet gaan over de mensen die in een kring om Hem heen zaten zei Hij: "Ziehier mijn moeder en mijn broeders. "Want mijn broeder en mijn zuster en mijn moeder zijn zij, die de wil van God volbrengen."
  Marcus 3,31-35. Omdat ik daar in 2011 een gedicht over schreef wil ik dat hier graag delen.

  Verwanten van Jezus

  Vrouw,
  die nooit kon baren,
  weet je
  dat jij de moeder
  van Jezus zelf mag zijn?

  Man,
  die enig kind bleef,
  weet je
  dat jij de broeder
  van Jezus zelf mag zijn?

  In Marcus drie
  zei Jezus
  de schare overziend:
  Ziehier mijn moeder
  en mijn broeders

  want die Gods wil volbrengen,
  zij zijn mijn moeder, zus
  en broeder.

  Geschreven bij Marcus 3 vers 31 - 35.

  Coby Poelman-Duisterwinkel


  Uit: "Verrassend uitzicht" (2013)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi zeg Coby, wat past jouw gedicht toch weer prachtig bij mijn boek. We moeten maar eens iets samen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen