donderdag 16 juni 2016

Velden vol melodieën

Coby Poelman-Duisterwinkel
In mijn serie bloggers & boeken heb ik Coby Poelman-Duisterwinkel al eens in het zonnetje gezet, maar ik ga dat opnieuw doen want er is weer een prachtige gedichtenbundel van Coby uitgekomen: Velden vol melodieën.

Acherop de bundel staat: 'Aansprekende en op luchtige toon geschreven poëzie over zeer uiteenlopende onderwerpen.' Daarmee is niets teveel of te weinig gezegd. Coby heeft opnieuw een prachtige bloemlezing bijeen gebracht. Soms ontroerend, soms grappig, soms scherp en recht door zee.

Genieten! Dat was het eerste woord dat in mij opkwam tijdens het lezen van Coby's nieuwste bundel. Of het nu over het omaschap, het kerkorgel of een fietstochtje gaat, Coby schildert de wereld met haar woorden. Ze gebruikt daarbij een gezonde dosis humor en een scherp observeringsvermogen. Dit zou bij iedere boekenliefhebber op tafel moeten liggen!

Coby heeft al aardig wat boeken op haar naam staan. Haar bundel Granaatjes met een gouden slot is al aan de 4e druk toe! Afgelopen maand won ze voor de 5e keer een gouden veer met een van haar gedichten op gedichtensite.nlCoby plaatst ook regelmatig gedichten op haar BLOG. Proef je even mee van haar nieuwe bundel?

Baby skype

Je wiebelt op twee handjes en één knietje
om dan buikschuivend richting scherm te gaan,
je duwt tegen het tablethoesje aan,
dan speel je kiekeboe en ziet een sprietje.

Als oma lachend weer tevoorschijn buigt
wordt ze door jouw geschater toegejuicht.

6 opmerkingen:

 1. Heel hartelijk dank Marja. Ik ben erg blij met deze recensie. Er gebeuren opeens prachtige dingen. Zaterdag verkocht ik op de open dag van het ND ook enkele boeken en een mevrouw die dit boek gekocht heeft schreef mij wat het boek met haar deed. Dat was zo ontroerend, zo hartverwarmend en zo bemoedigend, ik voel me rijk gezegend en intens dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad zo mooi als een lezer je laat weten wat een boek met hem/haar doet. Fijn om te horen Coby. Succes met schrijven!

   Verwijderen
 2. Ik ken haar niet, maar het gedichtje maakt mij nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb meestal wel een gedichtenbundel van Coby op tafel liggen, leuk om elke dag iets te lezen!

   Verwijderen
 3. Coby schrijft zo mooi, wat fijn dat ze in het zonnetje wordt gezet.

  Groetjes,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Hilly, ze schrijft prachtige gedichten, ik geniet ervan om ze te lezen!

   Verwijderen