vrijdag 3 juni 2016

Blogging buzz....

De zomerperiode komt er weer aan en dat betekent dat sommigen van jullie een blog-stop inlasten en anderen juist lekker blogjes gaan lezen.

Hoe dan ook, ik schrijf lekker door en zal zo nu en dan een gouwe ouwe column of een boekaanbeveling plaatsen (dat laatste doe ik trouwens niet zo vaak).

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om de schrijfblog Een passie voor schrijven van Wendy Born onder de aandacht te brengen. Wendy heeft aardig wat blogs op haar naam staan, maar deze is speciaal voor mensen die van schrijven, bloggen en boeken houden. 

Regelmatig staan er leuke interviews, boekentips, schrijftips en citaten op haar blog. Als je inspiratie zoekt, mag je Wendy's blog niet missen!

Over boeken gesproken. Een paar weken geleden gaf ik een lezing/workshop in boekhandel Sjaloom over mijn boek Ík eer jou. De opkomst was groot en ik was blij verrast om te zien dat er ouderen, jongeren, mannen en vrouwen aanwezig waren. Het was een inspirerende, nuttige en leuke avond. 

Misschien is zoiets ook wel mogelijk in de Christelijke boekhandel in jouw dorp of stad. Ik kom graag.

Een andere leuke, bijzondere blog is Oma ver weg van Anita Fijnekam. Ook Anita beheert meerder blogs, maar deze is speciaal voor lezers die oma ver weg zijn of juist een oma ver weg hebben. Anita heeft familie in Nederland en in Nieuw Zeeland en Australië en vertelt over haar gedachten en ervaringen.

Zoals jullie weten schrijf ik ook Engelstalige boeken. Mijn nieuwste boek heet Spirit of Truth en langzaam maar zeker komen er reacties op de inhoud, zowel op Amazon als op blogs in de USA. Het is altijd fijn om positieve recensies te krijgen op een nieuw boek.

Schrijven jullie weleens recensies op je blog of op een boekenwebsite?

Mijn blogserie Frisse kijk op de drie-eenheid is heel goeg gelezen. Fijn dat jullie dit soort korte blogseries waarderen. Als je onderwerpen hebt die je graag eens ter bespreking wilt stellen, mail me dan even op meijers.marja@gmail.com, dan doe ik mijn best er een verhelderende serie van te maken.

Fijn weekend allemaal!

4 opmerkingen:

 1. Ha, wat leuk Marja dat je mijn blog even in de spotlights zet. Dank je wel!
  Ik ga ook eens nadenken over je vraag om onderwerpen aan te leveren voor jouw blog. Als ik een idee heb, laat ik het je weten.
  Leuk trouwens dat jij deze zomer gewoon doorgaat met bloggen. Zelf zal ik een aantal weken stoppen om daarna waarschijnlijk weer met frisse moed en nieuwe ideeën door te kunnen gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wendy, ik vind je blog voer schrijven altijd erg leuk en interessant, je hebt ook een neus voor nieuws en quotes. Ik blog maar 1x per week, dus daar ga ik gewoon mee door in de zomer.

   Verwijderen
 2. Met interesse gelezen! Dank voor deze info. Leuk dat jij ook workshops en lezingen geeft. Groningen is zeker te ver weg.... Ja, ik schrijf regelmatig recensies over boeken die ik lees, soms schrijf ik een gedicht over een boek dat ik gelezen heb en plaats die o.a. op trouw.nl; boeklezers.nl; literatuurgedichten.blogspot.com en op sommige boekhandelsites.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Coby, wij geven lezingen en workshops door heel Europa, dus Groningen is niet te ver weg hoor :) Ik vraag nooit om sprekersvergoeding, maar wel reiskostenvergoeding + een boekentafeltje!

   Verwijderen