zondag 26 juni 2016

U splijt de zee!

Arjanne Burger heeft al een aantal boeken op haar naam staan
In mijn serie bloggers & boeken heb ik Arjanne Burger al tweemaal eerder in het zonnetje gezet, maar ik ga dat opnieuw doen want er is weer een mooi dagboekje van Arjanne bij Novapres uitgekomen: U splijt de zee!

In 31 korte en toegankelijke overdenkingen schrijft Arjanne openhartig over haar vragen aan God. In het voorwoord schrijft ze: 

'De lessen die ik beschrijf, komen voort uit de uitdagingen waar ik voor sta. Regelmatig is mijn leven letterlijk overleven en ervaar ik het als een barre tocht...

Verder gaan, dat is de bedoeling. De tocht afmaken naar het beloofde land en ondertussen uitdagingen en beproevingen met regelmatig als doel om te kijken of wij God vertrouwen en of wij Hem boven alles liefhebben.'

Arjanne schrijft onder andere over nieuwe verlangens, over gebeden die niet worden verhoord, over het wijzigen van Gods plannen, over schijn(heilig) Christendom en over de nabijheid van een Persoon... Haar open, eerlijke stijl van schrijven (je zou het hardop denken kunnen noemen) maakt ook dit boekje weer heel goed leesbaar.

Leesbaar, juist ook omdat ze zonder omhaal van woorden schrijft over wat ze meemaakt in haar jonge leven: mooie én afschuwelijke dingen.

U splijt de zee is voor 7,90 EURO te bestellen via Novapress.

4 opmerkingen:

 1. Ha Marja, wat leuk dat je het nieuwe boekje van Arjanne in de schijnwerpers zet. Het is zeker erg mooi en toegankelijk geschreven. Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind ik ook Wendy. Altijd goed om jonge schrijvers te stimuleren!

   Verwijderen
 2. Dankjewel voor deze informatie! Wat ook een aansprekende titel en voorkant van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen