woensdag 7 maart 2018

Nog meer boek- en blognieuwtjes

Een paar weken geleden kondigde ik het al aan: ik ga gastbloggen voor ikzoekgod.nl, een website die is ontwikkeld om de goede boodschap op een begrijpelijke en toegankelijke manier door te geven aan iedereen die op zoek is.

De site is ontwikkeld door stichting Agapè, een interkerkelijke organisatie waarbinnen christenen uit verschillende protestante en evangelische kerken werkzaam zijn. Eind februari stond mijn eerste blog online. Het onderwerp was: Waarom geneest God niet iedereen?

Pff, niet bepaald een eenvoudig onderwerp om over te bloggen. Er kwamen ontzettend veel reacties los, met name op de Facebookpagina van IkzoekGod.nl. Ik was heel blij met de manier waarop de organisatie reageerde op al die berichten, echt heel geduldig en respectvol.

Ik heb op deze blog ook weleens geschreven over ziekte en genezing.
En jullie, waag je je aan zo'n onderwerp?

Komend weekend zijn wij in Bratislava, voor de presentatie van de Slovaakse editie van mijn boek Grace of Giving. Heel leuk natuurlijk en ook best wel spannend. Ik vind het een eer die editie in ontvangst te mogen nemen.

Het stimuleert mij om vooral door te gaan met boeken schrijven... je doet het niet voor jezelf, maar voor anderen! Toen ik begon met schrijven in 2004 had ik dit niet durven dromen.

Tijdens mijn vakantie in Portugal vorige maand heb ik gewerkt aan een nieuw Engelstalig boek. Het manuscript begint aardig vorm te krijgen en is voor 85% klaar. Nu is het vooral hakken en slijpen :)

Wat vinden jullie het lastigste in het schrijfproces? Maakt niet uit of het om een boek, blog, gedicht of artikel gaat.

8 opmerkingen:

 1. Het lastigste in een schrijfproces vind ik het schrappen van zinnen, woorden die er niet toe doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ken ik. Toch leer ik steeds beter om het kort te houden en overbodige woorden/zinnen weg te laten.

   Verwijderen
 2. Het lastigste vind ik dat je op een bepaalde manier rekening wilt houden met iedereen. Als je het een zegt, is er ook altijd weer een andere kant. Zeker als het gaat over onderwerpen als genezing! Het is dan mooi om dan maar dicht bij jezelf te blijven, wat Jezus voor jou heeft gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker, je kan nooit iedelenreen tevreden stellen, dan zouden we mensen naar de mond moeten praten. Het is mijns inziens ook het beste om eigen ervaringen te delen, daar is weinig tegen in te brengen. Ik probeer prikkelend te zijn, maar niet ongenuanceerd 9geen dingen roepen die nergens op slaan).

   Verwijderen
 3. Oei Marja, inderdaad een gewaagd thema. Wat Lineke schrijft herken ik ook. Het lijkt me ook lastig om te moeten schrijven over iets waar je te weinig van weet. Daar waag ik me ook eigenlijk niet aan. Ik schrijf vaak vanuit mijn eigen beleving, hoe ik iets ervaar en als ik er niet zeker van ben of iets voor een ander ook zo is schrijf ik ook wel in de vragende vorm. Dat is het meest veilig voor mijn gevoel.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, schrijven over zaken waar je geen ervaring mee hebt is niet handig, dan wordt het theorie :) de vragende vorm, dat is een mooie manier om een onderwerp open te gooien. Dank voor je reactie.

   Verwijderen