maandag 9 april 2018

Giveaway time!

Om te vieren dat mijn nieuwste boek Frisse Kijk 3 nu bij alle christelijke boekhandels verkrijgbaar is, geef ik een gesigneerd exemplaar weg.

Als je op zoek bent naar een heerlijk verfrissend werkboek over God, geloof en de Bijbel... dan mag je Frisse Kijk 3 niet missen.

Geen saaie Bijbelstudies dus (bestaan die eigenlijk wel?), maar aan de hand van twaalf uiteenlopende onderwerpen zelf (met de hulp van de Heilige Geest natuurlijk) lezen en leren wat de Bijbel zegt over ons leven vandaag. De onderwerpen worden gepresenteerd aan de hand van columns die ik in de loop van de jaren schreef en die gepubliceerd werden in Opwekking Magazine.

Om er maar eens een paar te noemen:
 • Zijn we allemaal zondaars?
 • Wat is het Koninkrijk?
 • Is het leven lijden?
 • Wat doe jij met de Pinksteren?
 • Altijd maar die angst...
Elk hoofdstuk heeft tien studie- en gesprekspunten waardoor je de onderwerpen ook heel goed in groepjes kunt behandelen. Frisse Kijk 3 noem ik een werkboek omdat er voldoende ruimte is om te schrijven en journallen en omdat elk hoofdstuk eindigt met een praktische toepassing. Het blijft niet bij theorie...

Je maakt kans op een gratis exemplaar door een reactie achter te laten (hier of op FB/Twitter). 

Mijn vraag aan jou is dan: over welk onderwerp zou je weleens een frisse Bijbelstudie willen lezen?

Dit bericht delen is fijn natuurlijk. Volgende week trek ik een naam en dan hoor je of je gewonnen hebt!


Oh ja, er staan ook weer mooie kleurenfoto's in Frisse Kijk 3! Dat alleen al maakt het lezen een reis.

6 opmerkingen:

 1. Ik zou eigenlijk zo graag een frisse Bijbelstudie willen lezen over: "Komt Hij wel terug? Het duurt zo lang. eat te doen terwijl wij wachten etc..." Een serie bemoedigende frisse blogs over dat onderwerp, voor de tijd van nu. Voor de christen van nu. Maar misschien heb je daar al over geschreven.

  Doe graag mee trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsjonge Aritha, dat is een mooi onderwerp voor een blogserie inderdaad, daar moet ik uiteraard wel even over nadenken! Dank je wel, je naam staat op de lijst, bij deze.

   Verwijderen
 2. Wat leuk Marja, van harte gefeliciteerd! Ik hoorde op onze laatste Bijbelkring over een regeltje in 2 Kon 13:20-21 waar eigenlijk heel weinig over bekend is. Voor mij was dit regeltje ook nieuw. Het gaat over een dode die begraven wordt en op dat moment komen er bendes aan en leggen ze de dode snel in het graf van Elisa en zodra deze dode in aanraking komt met het gebeente van Elisa staat hij op uit de dood. In het gedeelte dat volgt wordt daar niet eens op gereageerd. Toch is dit een heel bijzonder gebeuren. Ik zou wel eens een Bijbelstudie willen lezen over de verschillende opstandingen die in de Bijbel beschreven worden want er zijn meerdere opstandingen geweest waar niet zoveel bekendheid over is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poeh, daar draag je wat aan zeg. Er worden inderdaad een aantal opstandingen in de Bijbel genoemd... interessant om eens in te duiken wellicht, maar ik vind altijd wel dat het praktisch moet zijn, toepasbaar vandaag. Leren om te leren, daar ben ik niet zo van :) Dat laat ik aan de 'geleerden' over. Maar heel erg bedankt voor je tip, ik schrijf het op.

   Verwijderen
 3. Via, via kom ik net op je blog terecht.
  Momenteel ben ik een kringavond aan het voorbereiden over 'kleuren in de bijbel'. Veel verder als denken ben ik nog niet gekomen. Ik ben heel benieuwd wat ik hierover vind bij de verdere voorbereiding.
  Je boek lijkt me handig als leidraad voor kringavonden. Dit jaar heeft iedereen een eigen onderwerp bedacht. Volgend seizoen gaan we weer op zoek naar een boekje met gespreksvragen.

  Ik snuffel even verder door je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Margriet, leuk dat je hier terecht bent gekomen! De Frisse Kijk boeken zijn inderdaad heel handig als leidraad voor kringavonden, ze maken de voorbereiding een stuk makkelijker en als gespreksleider kun je goed bij de 'les blijven' :) over kleuren heb ik geloof ik nog niks geschreven.

   Verwijderen