zondag 4 april 2021

Geïrriteerd en... gezalfd

De berichten die ik deel op sociale media zijn een positieve mix over mijn dagelijks leven, geloof, schrijfreis en familie, zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten. 😀

Interesseert het mij dan helemaal niet wat er op dit moment wereldwijd gebeurt in de politiek, de maatschappij, het dagelijks leven? Stop ik als het ware mijn hoofd in het zand als ik actuele onderwerpen negeer?

Nauurlijk niet ... ik ben begaan met zulke dingen, maar ik heb er ook voor gekozen om mijn gedachten en frustraties over de huidige gebeurtenissen niet te ventileren op sociale media (uitzonderingen daar gelaten), simpelweg omdat ik irritatie en frustratie ervaar over de richting die mijn land (en deze wereld in het algemeen) op gaat.

Geïrriteerd, ja ik beken het. En wie wil er luisteren naar een geïrriteerd persoon?

Tegelijkertijd weet ik dat ik ook gezalfd ben ... gezalfd om Gods betrouwbare spreekbuis te zijn, om Zijn Woord te spreken en Zijn hart te delen met een wereld in nood. 👉Gezalfd betekent dat ik geroepen en bevestigd ben door de Heilige Geest om mijn mond te openen en mijn pen en toetsenbord te gebruiken om het goede nieuws van het koninkrijk van God te prediken.

Mijn ergernis over de huidige politiek, het liegen en manipuleren, de wetteloosheid en het zelfzuchtig gewin, is echt. Dus ik moet elke dag bewust de beslissing nemen om mijn irritatie over onze goddeloze samenleving opzij te zetten en juist de goedheid van God bekend te maken. Hij verdient mijn stem en mijn keuze!

PS: Ik begrijp dat sommigen van jullie ervaren dat je de huidige problemen juist wel aan de kaak moet stellen... doe dat vooral als je je daartoe geroepen voelt!


7 opmerkingen:

 1. Ik ben juist zo blij dat je dit doet, blijf trouw aan je roeping.
  Ik herken het ook. , zo heeft God heeft mij geroepen te vertellen wat Hij deed en doet in mijn leven.
  Wat ik ook steeds meer leer is dat ik best een mening mag hebben, maar 'm niet altijd hoef te ventileren.
  De Bijbel roept ons op te bidden voor ons land, onze leiders, dat lijkt me effectiever.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, we hoeven niet alles openbaar te maken... in gebed brengen is effectiever! Iedereen heeft een verhaal gekregen om te delen, om anderen mee te bemoedigen!

   Verwijderen
 2. Dat heb je mooi onder woorden gebracht. Zo is het ook! Ik heb op mijn eigen Facebook pagina wel iets gedeeld over de politieke irritatie omdat het me raakte. Maar ik denk dat er maar weinig op mijn eigen pagina gekeken wordt. Toch heb ik het dan even geventileerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coby, ja zo kan het ook, een persoonlijke pagina en eentje voor je werk/bediening. Ik zie trouwens dat je op jouw persoonlijke FB pagina geen vrienden hebt, dus dan ziet ook niemand je voorbijkomen... maar dat heb je wellicht bewust gedaan?

   Verwijderen
  2. Ja, ik had een persoonlijke pagina voor de gedichtenpagina's nodig, ik heb bewust geen vrienden daar. Heb liever dat ze de gedichtenpagina's liken;) Als ze echt zoeken op mijn naam kunnen ze me wel vinden.

   Verwijderen
 3. Helemaal met je eens Marja. Ik beleef dat net zo. Als je het zo willen, zou je elke mening die je hebt of alles wat je ergens van vindt op de sociale media kwijt kunnen maar ik heb er ook voor gekozen dit niet te doen. Ik sluit me helemaal aan bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat jij dat als blogger ook zo beleeft. We hebben genoeg mooie dingen om over te schrijven. En eigenlijk is het zo vermoeiend al die meningen... aan de andere kant is het ook de vrijheid die we hebben. Maar wat ik denk bouwt niet altijd op :) dus hou ik het bij de Bijbel en wat ik daar uit leer.

   Verwijderen