woensdag 6 oktober 2021

De tegenwoordigheid van God (1)

God, de Schepper van hemel en aarde, is alomtegenwoordig. Wat een deftig woord! Simpelweg betekent het dat Hij overal is. Logisch eigenlijk, want Hij is niet gebonden aan plaats, tijd of dimensie.

Als God alomtegenwoordig is, waarom praten Christenen dan soms over het ervaren van de tegenwoordigheid van God? Moeten we Hem niet altijd en overal kunnen ervaren? Zijn er speciale momenten, plaatsen of gelegenheden waar Zijn aanwezigheid meer merkbaar is?

Anderzijds hebben heel veel mensen de vraag 'waar was God' als het bijvoorbeeld over oorlog, terrorisme, geweld, misbruik of andere ellende gaat. Waar was Hij toen ik Hem zo nodig had? Misschien is dat ook wel een herkenbare vraag voor je.

Ik heb besloten er een paar korte, eenvoudige blogjes over te schrijven in een nieuwe serie: 'De tegenwoordigheid van God.' Soms nemen we dat soort termen zo makkelijk in de mond, maar wat betekent het nou echt? En waar zijn al die mensen dan die Gods tegenwoordigheid om de haverklap ervaren? Ik merk soms eerlijk gezegd helemaal niets van Hem.

Goed om eens even stil te staan bij dit onderwerp dus. Lezen jullie weer mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten