maandag 13 december 2021

De Heilige Geest in het kerstverhaal

Afgelopen zondag sprak ik in Christengemeente De Hoeksteen in Etten-Leur over de rol van de Heilige Geest in het kerstverhaal.

Ja, uiteraard, het kerstverhaal gaat over de geboorte van Jezus Christus en de bijzondere aankondiging die daaraan vooraf ging. De rol van de Heilige Geest is in die eerste twee hoofdstukken van het Lukas evangelie zeer duidelijk, ook al leggen we daar meestal niet de nadruk op.

Toch, als je aandachtig Lukas 1 en 2 leest valt te ontdekken dat Elizabeth, Zacharias, Johannes, Maria en Simeon allen vervuld werden met de Geest. Zij werden op bijzondere wijze aangeraakt voor de taak die hen was toebedeeld.

👉Je kan wel zeggen dat alles in voorbereiding op en rondom de geboorte van de Messias werd geleid en bekrachtigd door de Heilige Geest. Zonder Geest geen leven, zonder Geest geen wonderen!

Hoe mooi is het om te zien dat Jezus vlak voor het einde van Zijn leven hier op aarde ruimte maakt voor de Heilige Geest... op veel grotere schaal. Lees Johannes 14, 15 en 16 maar eens. Ook vandaag de dag wil de Geest gewone mensen zoals jij en ik gebruiken om de weg te banen, om mensen voor te bereiden op de terugkomst van Jezus naar de aarde.

De preek is terug te zien en beluisteren op YouTube .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten