dinsdag 20 augustus 2024

Tien kernwaarden voor je geloofsleven (6)

Hoe gaan we van Tien Geboden naar Tien Kernwaarden? Met andere woorden, hoe kunnen we van het gehoorzamen aan regels (Wet) naar het leven vanuit overtuigingen (Geest) gaan?

Een vraag waar misschien niet 1,2,3 een antwoord op is. Ik hoop dat deze blogserie je nieuwe inzichten geeft. Laten we doorgaan met het zesde gebod: Gij zult niet doden (Exodus 20:13).

We hoeven geen hogere opleiding te hebben om dit te begrijpen. Natuurlijk, wij zijn geen moordenaars. Maar de echte vraag is: hechten wij waarde aan het leven?

Als mens zijn we geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God. Wij zijn uniek ontworpen drie-enige wezens: geest, ziel en lichaam en toch één mens. Wij zijn geschapen naar het beeld en de gelijkenis van een liefdevolle God die de bron is van al het leven.

Wij zijn geschapen naar het beeld en de gelijkenis van een God die, op het juiste moment, als een van ons werd... dat is het mysterie van het christelijk geloof.

Jezus liet ons God zien. Hij gaf Zijn leven voor ons om ons te redden van een zondig en zelfvernietigend bestaan. Hij biedt ons overvloedig leven aan!

Misschien hebben ze jou wel een ongelukje, een vergissing of gewoonweg onwettig genoemd. Wat de publieke opinie ook is; conceptie is geen toeval. Je bent gewenst en gekoesterd door God, de Schepper van het universum.

Het leven begint niet met conceptie en eindigt niet met de dood. Ons bestaan ​​is eeuwig, zo heeft God het ontworpen. Alle leven is waardevol voor Hem en dat zou het ook voor ons moeten zijn!

👉De kernwaarde die ik aan het zesde gebod heb gehecht, is LEVEN.

Wij staan op de bres voor de bescherming van het leven; van het leven in de baarmoeder tot het leven van ouderen.

🕂🕂🕂🕂🕂

Lees voor meer informatie over dit onderwerp mijn boek 'Levensadem' (Creatieve gedachten over de menswording). Dit boek is te verkrijgen bij de chr. boekhandel.

4 opmerkingen:

  1. Dit boek heeft mij enorm geraakt.
    We zijn bedoeld te leven, niet alleen fysiek maar geestelijk en in onze ziel. Zo veel mensen lopen fysiek rond maar zijn van binnen dood. Geestelijk als je niet opnieuw geboren bent, en in hun ziel door de pijn en trauma. Maar je bent bedoeld om te leven met elke vezel van je wezen !!
    God (Papa, Jezus en Heilige Geest) wil niets liever dan een mens tot leven brengen als de mens voor Hem kiest, en zich zonder voorwaarden volkomen aan Hem overgeeft/toevertrouwd.
    God is zo goed en liefdevol, en in staat tot leven te brengen. Ik weet het uit eigen ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je mooie reactie Danielle, we zijn bedoeld om te LEVEN met elke vezel van ons wezen... mooi gezegd zo!

      Verwijderen
  2. Hoe belangrijk is het om ons dit te realiseren. Wij maken zoveel kapot aan een ander en/of onszelf wanneer we dit niet doen. God heeft ons gewild en wil ons nog steeds. Hij wil alleen maar dat we dit vrijwillig aanvaarden en geloven!

    Carel de Lange van het kanaal 'geloof en rede' besteed Carel in zijn podcasts veel aandacht aan de (bescherm)waardigheid van het leven.
    De bijgevoegde link is van de christelijke apologeet, Chris Verhagen die in gesprek ging met Carel de Lange. https://www.youtube.com/watch?v=ivXz7bfnc_U. Beide mannen zijn heel actief met podcasts maken om ons meer weerbaar te maken in het geloof. In deze podcast gaan ze met elkaar in gesprek. Eerst een kennismaking met Carel en daarnaast wordt er gesproken over o.a. abortus. Beide podcastmakers zijn ècht heel interessant om te volgen...

    Dank je wel voor de aanrader 'Levensadem'. Eens kijken of ik lieve familieleden kan vinden die mij daar met mijn verjaardag blij mee willen maken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Yvonne, ik denk wel dat je het boekje heel mooi zal vinden, ik heb het geschreven vanuit het persepctief van het ongeboren kind in de baarmoeder. Het heeft al vele lezers ontroerd. Dank je wel voor de link, ik ga zeker naar dat kanaal kijken/luisteren!

      Verwijderen