maandag 12 september 2011

Reageren op column

In het september nummer van Opwekking Magazine staat (zoals elke maand) ook weer een column van mij. Het is nu mogelijk je reactie daarop te geven via het CIP (Christelijk Informatie Platform). Opwekking gaf als titel mee: de kerk loopt leeg. Het CIP kopte: de vraag naar God is veranderd.

Hoe dan ook, lees het eens en laat me weten hoe jij de toekomst van de kerk ziet zoals we haar nu kennen. Ik ben niet op zoek naar kritiek, die is er al genoeg. Ik hoor graag je ideeen en verlangens, ik hoor graag hoe we als Christenen effectief en liefdevol kerk kunnen zijn in een wereld waar we veelal met een wantrouwend oog worden aangekeken.
Klik hier om de (gedeeltelijke) column te lezen.

3 opmerkingen:

  1. Allereerst is het belangrijk om mensen duidelijk te maken wie ze zijn in Christus. Als ze begrijpen dat we allemaal op weg zijn en onvolmaakt dan zijn we ten eerste een stuk verdraagzamer. Ten 2e is het belangrijk om niets tussen jouw en Jezus in te laten komen. Iedere vorm van irritatie en teleurstelling bij het kruis brengen en te laten en de mensen te zegenen die jou pijn hebben gedaan. Er komt dan liefde in je hart voor anderen. Ik zie dat steeds meer kinderen van God dit bewust worden.Ik las in een boek dat in China allen tot geloof waren gekomen in een gemeente en dus zondag naar buiten gingen met zn allen om het evangelie te verkondigen. Het is denk ik wel goed om als levende stenen bij elkaar te komen en elkaar te bemoedigen, maar als het aan mij ligt wordt de plaatselijke kring de gemeente, hebben we meer tijd over om taken buiten de gemeente te doen en gaan we zondag met zn allen het cafe, de gevangenis de bordelen etc. in om het goede nieuws te vertellen. Consuminderen met zn allen;)en meer discipelen. Het is een opdracht voor iedereen. Ik denk dat de bewustwording al een aantal jaren aan de gang is en geloof dat uiteindelijk de echte Kerk door dit te gaan doen, zichtbaar wordt. God heeft het laatste Woord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een helder en duidelijk commentaar heb je gegeven Mirjam. Hartelijk dank voor je wijze woorden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet niet of je het boek kent, maar een Buitenaardse kerkbezoeker, van Adrian Plass, geeft een mooi beeld hoe Jezus zou kunnen reageren als hij op bezoek komt. Een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen