vrijdag 4 januari 2013

Blogging buzz....

Terwijl velen van jullie nog lekker van een blogpauze of kerstvakantie genieten heb ik alvast een paar feiten en nieuwtjes op een rij gezet betreffende deze blog, mijn boeken en ander blogs natuurlijk. Daar gaat ie:


Blogger dynamic view

De vertrouwde groene achtergrond van mijn blog heeft plaats gemaakt voor zonnig geel. Dat zat niet in de planning, maar na dat ik in Blogger sjablonen eens uit nieuwsgierigheid op 'dynamic view' had geklikt, kon ik mijn oude lay-out niet meer terugvinden. Grrrr.... nou ja, we kunnen wel wat zon gebruiken. Hopelijk vinden jullie het mooi.

My Neighbor's House

Volgende week komt mijn boekje My Neighbor's House in de USA uit. Het is alweer het vijfde deel in mijn serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw. In My Neighbor's House belicht ik het tiende gebod vanuit Nieuw Testamentisch perspectief. Het gebod zegt dat we bepaalde dingen niet moeten begeren. Is het dan niet meer dan logisch dat er blijkbaar dingen zijn die we wel kunnen begeren? In dit boekje ga ik nader in op natuurlijke (vleselijke) en geestelijke begeerte. Een heel interessant boekje als je bijvoorbeeld tobt met steeds terugkerende zonde in je leven. Als Engels geen probleem voor je is kun je het boekje voor nog geen tientje bestellen via mijn webwinkel.

Vertaalwerk

Ik zit nog niet helemaal in het schrijfritme, maar ik ben voorzichtig begonnen met het vertalen van mijn boekje Respectfully Yours. Dat deeltje gaat over het gebod: eert uw vader en moeder. Niet bepaald een luchtig onderwerp, zeker niet als er manipulatie, macht en misbruik in het spel is geweest. Toch denk ik dat het hoog tijd is dat daar een eenvoudig, bijbels gefundeerd boekje over moet verschijnen in Nederland. Uiteraard zal ik het een en ander aan moeten passern aan het Nederlandse lezerspubliek, maar het begin is er.
Ik stel mezelf tot doel het boekje later dit jaar via mijn uitgever Merweboek uit te brengen.

Frisse Kijk

In de komende weken zal ik het eerste hoofdstuk (Heer, geef mij een groter geloof) uit Frisse Kijk, compleet met studievragen en discussiepunten op deze blog delen. Mocht je het boek nog niet in je bezit hebben, dan is dit de gelegenheid om een blik te werpen op de studies. Elk hoofdstuk in Frisse Kijk begint met een column, waarna de lezer wordt aangenoedigd een eerste reactie te schrijven. Vervolgens kent elk hoofdstuk vijf vragen voor zelfstudie en vijf discussiepunten voor groepsgebruik. Ook een gebed en tip voor praktische toepassing ontbreken niet. Hou deze blog dus de komende weken in de gaten.
Als de verkoop goed door blijft gaan komt er later dit jaar zeker een deel 2!

Diverse blogs

Het bloggen begint nu echt een beetje los te komen in Nederland. Ik besef nu wel dat ik er in 2006 een beetje vroeg mee was :) Via Christelijke webloggers kun je bijhouden welke nieuwe blogs er bij komen, bovendien kun je daar alle blogs op een rij terugvinden.
Voor inspirerende verhalen kun je altijd terecht op de blog van onze Stichting Traveling Light. Lees en leef mee!
De blog met de meest variable berichtjes over Christelijk Nederland is wat mij betreft Christenleven van Wendy Born. Ze schrijft haar berichtjes objectief en positief. Bij haar geen tirades over bepaalde kerken en geloofsgemeenschappen, maar gewoon goede, prikkelende informatie vanuit een liefdevol hart geschreven. Een bezoek aan haar blog is interessant en altijd een bemoediging.

10 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om dit allemaal te lezen. Ik vind dat je best wel in het zonnetje gezet mag worden dus de achtergrond is misschien niet zo verkeerd. Een goed begin voor 2013. Ik voel me enorm geinspireerd door jou. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin een beetje aan de nieuwe achtergrond te wennen :) En ja, fijn dat we elkaar kunnen inspireren.

   Verwijderen
 2. Geweldig dat er misschien een tweede deel uitkomt van Frisse Kijk Marja. Ik kan niet wachten. Ik kan het iedereen aanraden, het is echt een mooi boek met een 'frisse' kijk op allerlei soms zo gewone onderwerpen.

  Dank je voor je compliment over mijn weblog. Vandaag heb ik Jarsons eens in de spotlights gezet. Dit/deze site was zonder jouw inbreng onmogelijk geweest! Ik hoop dat velen zich er gaan aanmelden de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat je al actief bent op Jarsons, leuk! Je hebt altijd zoveel goede ideeën :) Dank je wel voor je promotie, ik zal er zelf binnenkort ook wel een keer een post aan wijden.

   Verwijderen
 3. Ik hou jouw blog in de gaten en ga zeker bij je links om het hoekje kijken. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vol verwachting ben ik om de ned.vertaling te lezen van respectfulli yours,te lezen want Engels lukt me niet goed,
  en die gele achtergrond ziet er zonnig uit.
  liefs van Sjanie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het zal nog wel even duren eer die vertaling er is Sjanie, maar ik ben er aan begonnen, dus dat is bemoedigend.

   Verwijderen
 5. Nou Marja, weer een hoop zonnigs in het vooruitzicht;)
  Ik blijf je volgen en wens je weer een mooi schrijfjaar toe.

  BeantwoordenVerwijderen