woensdag 15 oktober 2014

Blokje Om

Wellicht heb ik het al eens eerder verteld, maar het schrijven zit bij ons (nogal) in de familie (familietrekje). We kunnen het gewoonweg niet laten om van alles en nog wat aan het papier toe te vertrouwen.

Als klein kind zag ik mijn vader al achter een typmachine zitten. Hij werkte dan notulen van vergaderingen uit en schreef stukjes voor de kerkbode.

Mijn vader hoopt op 4 november aanstaande tachtig jaar te worden. Ter gelegenheid daarvan brengen we een heel grappig boekje uit: Blokje Om. Mijn ouders zijn al jarenlang oppasopa en -oma van de honden van mijn oudste broer en schoonzus... en daar is dit boekje de vrucht van. Persoonlijk was ik best verbaasd over de geweldige humor waarmee het schrijven van mijn vader doorspekt is; hij wordt in ons dorp namelijk best als een serieuze bejaarde gezien.

Op de achterflap staat:

(O)pa Meijers
‘Bah, echt hondenweer! Opa had een paraplu op, maar ik loop in mijn nakie. Via een sluiproute naar huis. Een echt hondenleven. Maar de koekjes maakten het goed.’

Zo begint een kijkje in het leven van Stef de hond, die er dagelijks op uit gaat met zijn vriend opa Meijers. Tijdens hun wandelingen beleven ze allerlei avonturen, maar ook de krant en het journaal geven de nodige stof tot nadenken. Blokje Om biedt een verrassende, ontroerende en soms hilarische kijk op de mensen en hun huisdieren. Een must voor elke dierenliefhebber!

Drukkerij Van der Perk in Groot Ammers zal ongetwijfeld weer (zij drukken ook Frisse Kijk) voor een mooi eindresultaat zorgen! Vanaf 1 november 2014 is het boekje voor 10 euro verkrijgbaar. Je kunt een mailtje sturen naar info@frisse-kijk.nl als je een exemplaar wilt hebben.

Ik vraag me af, hebben jullie ouders op leeftijd die nog actief zijn of creatieve ideeën hebben of zou je ze misschien kunnen inspireren en aanmoedigen?

5 opmerkingen:

 1. Prachtig toch een tachtig jarige vader (opa) die weer een boekje toevoegt aan het Meijers-oeuvre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Meijers-oeuvre... haha, hoe kom je erop :) Maar ja, je hebt gelijk, het is heel bijzonder. pa zit gelukkig niet achter de geraniums.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ook een vrolijke foto, haha ... Proost! Mijn vader heeft ooit een boekje gemaakt over de oorlog. Alleen voor hemzelf. Meer een soort onderzoek naar mariniers enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuke foto he! Leuk dat je vader zoiets heeft gedaan, mijn vader heeft eerder een boekje uitgegeven over een neergestort vliegtuig in ons dorp tijdens WOII.

   Verwijderen
 4. Ha Marja, het is al een wat ouder blogbericht zie ik. Maar wel leuk om te lezen. Geweldig als mensen op oudere leeftijd ( en ik dit geval je vader) nog zulke creatieve ideeën hebben en actief zijn.
  De aanvulling op Facebook is niet zo leuk :(

  BeantwoordenVerwijderen