vrijdag 10 oktober 2014

Ontwikkel je schrijfkunsten

Eerlijk gezegd wil ik niet alleen bekend staan als 'de mevrouw van die christelijke boekjes' (ja, dat hoor ik wel eens hier in het dorp), maar ook als iemand die houdt van de taal, van lezen, schrijven, boeken, gedichten en mooie verhalen.

Uit mijn pen komen engelstalige boekjes, columns, bijbelstudies, blogs en ook ontroerende verhalen zoals Levensadem. Het is steeds weer spannend om jezelf uit te dagen, iets te doen wat je nog niet eerder deed; bijvoorbeeld een gedicht of column schrijven. 

Ik weet dat veel bloggers het inmiddels al aandurven om een boekje of een gedichtenbundel te publiceren en ik wil jullie bij deze ook weer van harte aanmoedigen om je schrijfkunsten te blijven ontwikkelen als je daar plezier in hebt of verder mee wilt.

Evenals vorig jaar heb ik weer meegedaan met de stadsdichters wedstrijd die werd georganiseerd door Stichting Poëtikos. Bij uitgeverij Konstrast kwam de mooie bundel Blauwdruk uit, waarin ook twee gedichten van mijn hand werden opgenomen.

Hopelijk inspireert het jullie om ook eens iets geks, moois of leuks over je stad, dorp of streek te schrijven. Neem ook eens een kijkje (om inspiratie op te doen) op de blog God is in de stilte, waar blogger Anton Verweij zijn gedichten en foto's deelt.
_________________________________________________________________________________

Alblasserwaard


Op mijn fiets de polder door
groet ik geen dagelijkse file
maar bonte koeien in de wei
stilzwijgend zwaai ik zachtjes
naar een vroege paling visser
tel zijn rimpels in de vaart
al lijkt zijn bootje onbewogen
gefilterd door de morgenzon
en Kinderdijkse molenwieken
draaien traag hun eigen ritme
van wind en grijze miezerregen
bomen buigen, wilgen wuiven
bermen barsten uit hun bloemen
ga eens liggen in het natte gras
adem de stilte langzaam in en uit

3 opmerkingen: