vrijdag 2 oktober 2015

Q = Questions

Op mijn zomervakantieleesplankje staat de Q voor Questions.

FAQ, oftewel frequently asked questions. Veelgestelde vragen aan God, die hebben alle mensen. Of ze nu Christen zijn of niet.

Waarom is er zoveel lijden? Waarom laat u dat toe? Waarom doet u hier of daar niks aan? Waarom ervaar ik U niet? etc. etc. Herkenbaar?

Al bladerend door de Bijbel kom ik erachter dat we soms onze mond voorbijpraten door altijd maar diezelfde vragen te stellen. We nemen daarbij de plaats van God zelf in. Het is namelijk God die vragen aan ons stelt!

Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder? Waarom hebt u zulke boosaardige gedachten? Waarom heb je getwijfeld? Waarom vraag je me naar het goede? Waarom doen jullie niet wat ik zeg?

Op de een of andere manier hebben we de onhebbelijke neiging de Allerhoogste op het matje te roepen voor elke ramp, elke pijn, voor alles wat niet naar onze zin gaat en voor de vele zaken die we met ons beperkte verstand niet kunnen bevatten. Maar als we Zijn Woord bestuderen komen we erachter dat God ook heel veel vragen aan ons stelt.

Het is goed om ook eens over Zijn vragen aan ons na te denken!

6 opmerkingen:

 1. Juist, soms stellen we Hem vragen en wachten niet op Zijn antwoord, dus doe we en denken we "zal wel goed zijn".
  Dan duwen we Hem in de schaduw, maar Hij moeten we loven, prijzen, bidden en wachten op Zijn antwoordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooie toevoeging Walter, we vragen wel, maar wachten niet op antwoord. Luisteren is het sleutelwoord. Dank je wel!

   Verwijderen
 2. Een mooi antwoord op al die vragen die altijd weer opduiken en vooral ook aan christenen gesteld worden.
  Altijd weer lastig om daar op in te gaan. Het lijkt soms wel of mensen denken ergens recht op te hebben terwijl m.i. het leven uit genade wordt gegeven. Dank voor je uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Coby, het is wel eens goed om niet vanuit ons eigen perspectief naar de dingen te kijken, maar vanuit Gods perspectief (voor zover mogelijk)

   Verwijderen
 3. Ja, ook nadenken over Zijn vragen is een heel goede eindzin. Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen