woensdag 3 augustus 2022

Tot eer van Zijn naam (2)

Leuk dat je deze nieuwe blogserie 'Tot eer van Zijn naam' volgt.

We zagen in de vorige post dat God ons innerlijk verfrist en ons langs rechte paden leidt (Psalm 23:3) en dat tot eer van Zijn naam. Dus in zekere zin brengt Hij met Zijn goedheid eer aan Zijn eigen naam :) Logisch eigenlijk, want God is goed en zo wil Hij zich ook bekend maken!

Dit is een concept dat we door de hele Bijbel heen kunnen vinden. Laten we eens goed kijken naar Psalm 25:11 waar staat geschreven: Maar Here! Ik heb zoveel zonden begaan! Och, wilt U die vergeven tot eer van uw naam?

Denk daar eens over na, de vergeving van zonden is ook tot eer van Gods naam. Jezus nam die taak op Zich (we zijn vergeven!) en deed dat dus om de naam van Zijn Vader te eren. Toen Hij stierf aan het kruis voor de vergeving van de zonden van de hele wereld, was dat een daad van gehoorzaamheid.

En Hij werd daarvoor geëerd. Filippenzen 2:8-10 zegt: Herkenbaar als mens, vernederde Hij Zich en gehoorzaamde tot het uiterste, zelfs tot in de dood aan het kruis. Daarom heeft God Hem de hoogste plaats en de allerhoogste titel gegeven, zodat in de naam van Jezus iedereen in de hemel, op aarde en onder de aarde zijn knieën zal buigen. De hoogste plaats... the highest honor staat er in het Engels, de hoogste eer.

De vergeving van zonden is tot eer van Zijn naam. Wanneer wij Zijn vergeving niet kunnen of willen ontvangen (of weigeren anderen te vergeven), onteren we in feite Zijn naam. Dat lijkt me wel een gedachte die tot nadenken stemt.

2 opmerkingen:

  1. Dat is zeker een gedachte om over na te denken, ik heb het nooit eerder zo gezien. Dank je wel voor deze eye-opener.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was voor mij ook een openbaring Danielle, hoe belangrijk dit voor de Heer is, dat we zijn vergeving ontvangen en het ook aan anderen schenken. Hem komt daarbij alle eer toe!

      Verwijderen