woensdag 29 juni 2011

Flaptekst en give away

Nu in de boekwinkels verkrijgbaar
Laatst las ik op Aritha's wekelijkse schrijfblog de flaptekst van haar boek dat binnenkort verschijnt. Ik vond dat eigenlijk een heel leuk idee, zo kan je namelijk de nieuwsgierigheid van de lezers opwekken. Ik volg haar voorbeeld en deel bij deze de flaptekst van Levensadem met jullie. Levensadem is vorige week bij uitgeverij Merweboek verschenen en verkrijgbaar in de boekhandel en via het internet.

"Als menselijke wezens zijn we gemaakt naar het beeld van God, naar Zijn gelijkenis. We zijn uniek geschapen drie-enige wezens: geest, ziel en lichaam, en toch één persoon. In Levensadem neemt auteur Marja Meijers de lezer mee op een reis naar ons aardse begin. Door de ogen van het ongeboren kind wordt de lezer een unieke kijk geboden op de natuurlijke én geestelijke dimensie van de schepping. Gebaseerd op bijbelse principes en een verrassend assortiment aan bijbelteksten heeft ze een artistiek portret geschilderd van een kleurrijk en liefdevol God, die de bron van alle leven is.

Levensadem is de vertaling van het boek ‘Breath of Life’, het derde deeltje in een serie engelstalige boeken over de Tien Geboden in de 21e eeuw. Met de woorden ‘Gij zult niet doodslaan’ als onderlegger voor haar gedachten behandeld Meijers in dit boek de ware kern van ons bestaan: het leven vóór en na de conceptie. Op bijna speelse wijze beschrijft zij het weefproces; het samensmelten van geest, ziel en lichaam tot één menselijk wezen. De hoofdpersoon in haar verhaal  staat in nauw contact met de Schepper van het universum en heeft een belangrijke boodschap voor de lezer; je bent niet alleen uniek, maar ook heel kostbaar!

In haar voorwoord schrijft Meijers: “Om te kunnen begrijpen waarom het leven zo belangrijk is voor God, om iets te kunnen begrijpen van de liefde van God, zullen we het scheppingsproces weer eens goed moeten bekijken. Niet vanaf een afstand, maar van binnen uit!”

Het lijkt me leuk om het verschijnen van Levensadem te vieren met een give-away, zoals dat zo mooi heet in het engels. Als lezer van deze blog maak je kans op een gratis exemplaar van Levensadem. Wat moet je doen om mee te dingen naar een gratis boek?
 1. Commentaar achterlaten onderaan deze post
 2. Deze post delen op je eigen blog of via Twitter, Facebook of Hyves.
Makkelijk toch?!
Volgende week zal ik vragen of Jan een naam wil trekken uit de grote doos :)

PS: zie ook dit artikel in het Kompas.

16 opmerkingen:

 1. Hallo Marja,wat leuk, deze "give-
  away"Actie.Was van plan je boek te kopen,dus als ik het mocht winnen geef ik het ook weer weg.
  Geniet van je blog,en je frisse kijk op de oude waarheden.
  hartelijke groet en veel zegen,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog eens leuk! Ik heb al een boekwinkel in de buurt gevonden en ik hoop dat ze het daar ook hebben.
  liefs
  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, jullie zijn er vlug bij dames... ik ga jullie namen in de grote doos stoppen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja leuk deze give-away.
  Ben best nieuwsgierig naar je boek

  Heb zelf geen blog maar deel hem wel even via face boek

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Ineke, je naam is opgeschreven...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, als je het zelf wilt. Kopen kan altijd nog ...
  Maar alle gekheid op een stokje. Het lijkt me een reuze interessant boek, en ik ben zeker van plan het aan te schaffen.
  Het wonder van de geboorte vind ik zelf het beste bewijs dat er een God in de hemel is, die ons gewild heeft, en Hij heeft daar een prachtige manier voor verzonnen, waardoor het mysterie van stof en geest/adem aaneensmelten tot een menselijk individu, als beeld van de Schepper zelf.
  En het beeld van de geboorte is weer een heenwijzing naar het nieuwe leven dat Hij belooft, als wij in Hem geloven, waardoor Zijn Geest onze beperktheid in ruimte en tijd overstijgt en ons in contact brengt met de Eeuwige en Ongeziene, en wij door Zijn ongelooflijke Liefde voor altijd bij Hem mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Anton, ik zal je naam ook in de hoed gooien hoor, wie weet! je hebt helemaal gelijk, als je het scheppingsproces van dichtbij gaat bekijken (voor zover dat mogelijk is) kan je niet anders dan concluderen dat God daar Zijn hand in heeft, het is zo'n wonderlijk proces. Ik hoop ook echt dat je wordt geinspireerd door dit boek...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sluit me helemaal aan bij Anton; God in de stilte. Zelf heb ik eenmaal het wonder van leven mogen meemaken en het heeft indruk gemaakt. Daarom zou ik graag meedoen met deze give away. Het boek komt op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marja,
  Ik doe graag mee en zet hem natuurlijk ook op mijn blog! En ik hoop dat je veel reacties krijgt!
  Hartelijke groeten,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel Gerreke, ik neem je naam mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Mar,

  Leuk stuk in het Kompas! De kleur van de foto zou ook mooi op het boekje uitkomen. Die Sjakie gaat ook beroemd worden net als jij:)
  Ik hoop voor jou dat de Nederlandse boekentrein in gang gezet is en niet meer stopt.

  Liefs,
  Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, haha, die Sjakie, hij werd al aangheaald op Facebook door Allen & Kathleen Huffman uit Ventura, CA en nu weer in de plaatselijke krant.
  En ja, dat idee van die trein... dat vind ik leuk... instappen maar! Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ja marja,een beetje had ik het zo wel begrepen in de engelse uitgave,maar ik verheug me op deze ned.vertaling.liefs van sjanie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Sjanie, de nederlandse uitgave is inderdaad een heugelijk feit! a.s. vrijdag signeer ik boeken bij Boekhandel Sjaloom van 19.00-21.00 uur!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi interview, Marja, in de Klaroen.
  http://tinyurl.com/5v7m3b2
  En een mooie foto erbij. Hoop dat je boekje een succes wordt!

  BeantwoordenVerwijderen