maandag 11 juli 2011

Blogging buzz....

Van alles en nog wat
Aan de dijk wonen is heel leuk, zeker als je aan een druk bevaren stuk rivier woont zoals wij :) Er is altijd wel wat te beleven en regelmatig rennen wij met de camera in de hand tegen de grind stoep op om te kijken wat er voorbij komt varen. Het leek me leuk deze blogging buzz eens met twee bijzondere foto's te beginnen, want afgelopen weekend kwam de 'oude' ark voorbij, het was een heel karwei om die tussen de pijlers van de brug door te loodsen. Wat er met deze ark gaat gebeuren weet ik eerlijk gezegd niet (wie trouwens wel?), maar hij vertrok in oostelijke richting.

Wat ik wel weet is dat aan de overkant van de rivier de 'nieuwe' ark ligt, die echt volgende de bijbelse maten is gebouwd. Zondagavond liepen we te wandelen langs het water en het viel me ineens op dat de oude molen op de Noordendijk in Dordrecht er bijna koddig naast staat, een heel leuk plaatje vond ik zelf. Let ook op het peipkleine motorbootje dat net voorbij komt varen en helemaal in het niet valt bij de ark.

Om nog even bij het lokale nieuws te blijven, er stond vorige week een heel leuk artikel in de Klaroen over mijn zojuist verschenen boek Levensadem, met foto nog wel! Aan de hand van dat artikel kwamen er afgelopen vrijdagavond mensen naar boekhandel Sjaloom om een boek te kopen. leuk toch! Levensadem is natuurlijk ook te koop via de christelijke internet boekhandels, zoals De Fakkel bijvoorbeeld.

Al heel lang probeer ik mijn vriendin Marja over te halen om ook een blog te beginnen. Ze maakt prachtige quilts en het zou leuk zijn om contacten te leggen met andere kreatieve mensen die quilten leuk vinden, toch? Nou ja, eindelijk is het zover, ze heeft de stap gewaagd. Kijk maar eens op Sweet Home a la Marja.

Op mijn engelse blog heb ik een interview geplaatst met blogger en schrijfster Susan Reinhardt. Haar blog Christian Writer/Reader Connection staat al heel lang op mijn blogroll en herbergt een schat aan informatie over schrijven, conferenties, nieuwe boeken en andere blogs.

7 opmerkingen:

 1. Heb enkele maanden geleden ergens gelezen dat Aart Peters, de bekende poppenspeler die jaren geleden enkele programma's maakte bij de EO, deze eerste ark had gekocht, om Bijbelse taferelen in een modern jasje te gaan steken, er een soort permanente voorstelling van te maken. Hij zocht nog wel wat sponsors ...
  De tweede is trouwens vorig jaar afgebouwd in Dordrecht, als je over de Merwedebrug reed, kon je hem langzaam zien 'groeien'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, de ark èn de molen! Ik ga bij de blog van je vriendin kijken! Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Anton, we zien de nieuwe ark elke dag liggen. Het werk ligt volgens mij momenteel stil, alhoewel er steeds veel media belangstelling is uit de USA.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jedidja, ik zie dat je al op Marja's (de andere Marja dus!) blog bent geweest, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die Mar,

  Nou mn 'stiekemmuh' blogtijd is dus voorbij:-)

  Als we nu naar buiten kijken komt Noach zn ark volgens mij zeer binnenkort van pas.

  Groet,
  Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, stiekem bloggen bestaat niet echt natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo marja. Zo je vriendin heet ook al marja.Ik heb ook aan de dijk gewoond aan de Waal in het oosten van Nederland. Loved it.
  Bedankt voor je bezoek aan mijn blog, groetjes marja

  BeantwoordenVerwijderen