maandag 7 november 2011

Krantenkoppen geloof

Graag schrijf ik mijn blog posts over dingen die ik in de Bijbel lees. Het woord van God is niet alleen inspirerend, het is ook levend. Daar heb ik geen bewijs voor nodig, dat weet ik gewoon! Afgelopen weekend bijvoorbeeld begon ik weer eens in het boek Romeinen. Hoeveel keer heb ik dat al gelezen? Toch viel mijn oog weer op een tekst die me nog niet eerder was opgevallen.

In Romeinen 1:8 schrijft Paulus: Eerst breng ik door Jezus Christus dank aan mijn God voor u allen. Want in de hele wereld wordt over uw geloof gesproken. Wow! Stel je eens voor dat er over jouw geloof, of dat van je familie, je kerk, je woonplaats of je land in alle kranten werd geschreven. Stel je eens voor dat de hele wereld zou horen over je geloof. Gek idee, maar wel bijbels. 

Denk daar eens even over na, wat voor geloof moet dat zijn geweest? Bijbels gezien maakt de grootte van ons geloof niet uit, het gaat om geloof dat zich uit in daden. Heerlijk, zoals Jezus erover spreekt: Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: "verplaats je van hier naar daar" en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn (Mattheus 17:20).

In de Engelse Groot Nieuws vertaling staat zelfs, geloof zo GROOT als een mosterdzaadje. Jezus hanteerde andere maatstaven dan wij, da's duidelijk. Hij legt uit wat geloof ter grootte van een mosterdzaadje eigenlijk is: iets heel kleins waarmee je iets heel groots kan doen!

Geloof groeit niet vanzelf, we moeten het activeren. Aarzel niet, gebruik wat Hij je gegeven heeft!

6 opmerkingen:

 1. Helemaal waar. Maar soms is het wel even zoeken wat God met mij wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amen! Ik merk dat ik het liefst altijd heel hard wil wegrennen als iets dichterbij komt, denk dan toch weer in termen van, het lukt niet. Maar ik doe het toch, want ik weet als ik mn zwakheid bij Hem breng, Hij me ook helpt. Gewoon doen dus;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon doen dus, of het nou uitstappen in geloof is om met iemand te bidden, of een project te beginnen, of ... wat dan ook! "If we want to walk on water we need to get out of the boat"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. moet je romeinen 9 is goed lezen word ik altijd opstandig van jij niet

  BeantwoordenVerwijderen