dinsdag 29 november 2011

Wat is de mens?

Zonsondergang @ Jalama Beach, CA
Afgelopen weekend hebben we gekampeerd op Jalama Beach in Californie. Het was voortreffelijk weer, zo'n graad of 25C, heerlijk om lange strandwandelingen te maken of gewoon in de zon een boek te lezen.

We hebben er echt de tijd voor genomen om een aantal zaken betreffende ons werk en de Stichting met elkaar en met God te bespreken. Verder heb ik 3 boeken gelezen en een aantal korte termijn goals voor m'n schrijverij opgesteld. Daarnaast hebben we lekker rond een kampvuur gezeten en echt genoten van het mooie weer. Al met al was het een inspirerend en motiverend weekend. Ik kan er weer tegen!

Jalama Beach ligt aan een vrij onbewoond gedeelte van de Zuid Californische kust en 's nachts kun je er miljoenen sterren aan de hemel zien. Ook de zonsondergangen zijn er spectaculair. Het deed ons allemaal denken aan de woorden van de psalmist, eeuwen geleden:
Als ik naar Uw hemel kijk, het werk van uw vingers, naar de maan en de sterren, door U daar vastgezet, dan denk ik: wat is toch de mens dat U om hem geeft, wat betekent hij dat U voor hem zorgt?
[Psalm 8:4-5]
Wat/wie inspireert of motiveert jou?

8 opmerkingen:

 1. Is deze foto ook echt daar gemaakt Marja? Ziet er wel schitterend uit.
  Goed om te lezen dat je een inspirerende tijd hebt gehad. Veel zegen toegebeden bij alles wat je voor Hem mag doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marja, ik krijg gelijk zin om mn koffers te pakken haha, je kan wel een boek met reisverslagen gaan schrijven;)Geniet van je tijd daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Marja, prachtige foto zeg. Wat zul jij daar genoten hebben van de natuur en de rust. Drie boeken ... toe maar!!!

  Die sterren hé dat is zo geweldig om te zien. Mooie tekst. En helemaal waar. Zo nietig en klein ... fijn dat we zoveel voor Hem betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor Wendy, die foto heeft mijn man gemaakt, mooi he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Mirjam, dat is nog eens een plan voor in de verre toekomst, ik heb honderden reisverslagen van over de hele wereld.... maar eerst de serie over de 10 geboden afmaken :)

  Gerreke, zo'n mooie foto zal jouw fotografie hart wel raken ja. Dank voor je bezoekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou , ik ben benieuwd. Ik moest ze helemaal uit mn hoofd leren dus een verfrissend boek erover koop ik voor mn hele familie;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er knap vervelend uit ;) hier ist ook heerlijk weer, regen... Guur, en kou... Maaar als dat er niet zou zijn.. Ist moeilijk blij zijn met de mooie zon-/ dagen.. Fijn te horen dat het fijn is geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, knap vervelend he Karel. We genieten van het mooie weer hier hoor! Groetjes, Jan en Marja

  BeantwoordenVerwijderen