zaterdag 12 mei 2012

Angst overwinnen


Angst overwinnen door gebed, dan toon je moed!
Heb jij misschien een angst waar je vanaf zou willen?

10 opmerkingen:

 1. Dat klopt ja, want als je het verwoordt in je gebed, zie je je angst al onder ogen. Dat onder ogen zien is een eerste stap. Als we het dan ook nog bij God mogen neerleggen, en ons durven verlaten op Hem, geeft dat zeker een stuk rust. Ook al zijn de moeiten en/of zorgen dan nog niet weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het uitspreken is het onder ogen zien ja, dat geloof ik ook Jolanda!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik worstel wel met bepaalde angsten, ja. God helpt de last van me af te nemen, als ik mijn angsten verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de tandarts, misschien... Bidden kan wel, maar met je mond open want hij boort gewoon door.
  Maar ach, nu ik ouder ben en veel kronen rijker, is de angst wel over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Of het angst is weet ik niet, maar ik vind het soms moeilijk als ik de controle over dingen kwijtraak. Ik heb het graag zelf in de hand en wil weten waar ik aan toe ben. Hoe ouder ik word hoe meer ik zie dat er heel veel dingen zijn waar je eigenlijk helemaal geen controle meer over hebt of invloed op hebt. Zeker ook als je kinderen ouder worden moet je hoe langer hoe meer loslaten en aan God overlaten. Er blijft niets anders over dan het in gebed te brengen.
  Zoals ik het schrijf, lijkt het alsof dat dan maar de allerlaatste oplossing is maar het zou in feite de eerste moeten zijn. Eerst de dingen in gebed brengen en het aan Hem overlaten en het van Hem alleen verwachten maar dit blijft dus een worsteling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat doen we vaak he, bidden als laatste redmiddel, terwijl het onze eerste reactie moet zijn! Toch een kwestie van blijven oefenen denk ik :)

   Verwijderen
 6. Bidden voor grote groep mensen, heb ik nog altijd moeite mee. Heel gek eigenlijk. Maar ik denk dan: ieder zijn gaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Angst... heb met meerdere angsten te dealen. Probeer ze bij God te brengen, en bij Hem te laten, maar op een of andere manier blijft er toch iets van die angst knagen. Vind het moeilijk hoor, goed om te lezen dat ik niet de enige ben met angst;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tja, ik denk angst om mn kinderen te verliezen. het is zo gemakkelijk gezegd; je moet ze loslaten. Overgeven wel, maar laatst ging Noa met de bus op schoolreis en dat vind ik best moeilijk hoor. Ik bid echt veel om bescherming;)

  BeantwoordenVerwijderen