woensdag 16 mei 2012

Mate van geloof


Heb je wel eens tegen iemand opgekeken omdat hij zo'n enorm geloof had? Heb je God misschien wel eens gevraagd om een groter geloof? Op zich geen verkeerde vraag, denk ik. De discipelen vroegen Jezus er al om toen ze Hem allerlei geweldige dingen zagen doen.

Zijn antwoord staat in Matteus 17:20, Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: "verplaats je van hier naar daar" en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn. In de Engelse Groot Nieuws vertaling staat zelfs, geloof zo GROOT als een mosterdzaadje. Jezus hanteerde andere maatstaven dan wij, da's duidelijk. Hij legt uit wat geloof ter grootte van een mosterdzaadje eigenlijk is: iets heel kleins waarmee je iets heel groots kan doen!

Geloof zonder werken is dood. Geloof dat alleen in ons hoofd bestaat of op papier is geen geloof. Geloof zonder daden is als een vogel in een kooi: beperkt in vliegruimte. Groot, klein, jong, oud of twijfelachtig geloof... het is nooit een excuus om passief te zijn. Misschien heb jij wel geloof voor iets speciaals... een project, een verandering, een daad of doel. Misschien is het genezing van een kwaal of bevrijding van angst. Aarzel niet, ga in gesprek met de Heer over je geloof en vraag de Heilige Geest je te laten zien hoe je je geloof in werking kunt zetten. samen met Hem kun je bergen verzetten!

11 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie nu ik het nog een keertje lees, dat het toch wat anders is bedoeld dan ik eerst dacht. Maar goed...vertrouwen hebben in Hem daar gaat het om. Soms lijkt iets in onze ogen onoverkomelijk maar voor God is het dat niet. Hij kan inderdaad grote dingen doen die wij niet voor mogelijk houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp!" riep de vader van de bezeten jongen - en Jezus genas zijn zoon. Zo bid ik ook wel eens, als ik merk hoe kleingelovig ik ben. En inderdaad, geen enkele reden om passief te zijn! Petrus stapte zomaar op het water, en realiseerde zich enkele seconden later pas hoe klein zijn geloof was - maar Jezus kwam hem te hulp! Ik wil ook dat 'water' opstappen, en erop vertrouwen dat Hij me de hand reikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je weer mooi verwoord Marja!Weet je wat ik zo mooi vind dat als Jezus terugkomt? Dat hij zal zeggen tegen mensen:toen ik hongerig was heb je mij te eten gegeven en toen ik kleding nodig had heb je mij gekleed. En de mensen die het als vanzelfsprekend hebben gedaan zullen verbaasd zijn en de passieve groep zegt: wanneer was u hongerig dan en wanneer had u kleren nodig? Jezus legt zo mooi het juiste hart bloot. Soms is iets in mijn ogen klein maar misschien is het wel een berg die verzet wordt. Ik hoop het;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blog hoor. We zijn vaak zo kleingelovig... De tekst over het mosterdzaadje had ik kort geleden ook gelezen. Misschien relativeren wij als volwassenen wel te veel, waardoor het geloof in 'iets' afgevlakt wordt. Als een kind ergens in geloofd, is het een 100% geloof en niet maar voor de helft omdat de andere helft gerelativeerd wordt. Ik sluit me aan bij de reacties van de anderen. Hoe groter je geloof, hoe sterker je kracht...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ik volg af en toe ook je stukjes. Ze inspireren echt, ook deze keer weer.
  Vaak moet ik in dit verband denken: wordt als de kinderen. Net wat al is gezegd, een kind is zo eenvoudig, heeft niet allerlei verstandige bedenkingen enz... Die vertrouwt 100 procent.
  Voor mij een oefening om niet door allerlei bedenkingen, twijfel, m'n geloof weer zo klein te laten worden.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo wil ik ook zijn Dineke, als een kind... steevast vertrouwend op de Vader. Fijn dat je meeleest!

   Verwijderen
 7. Probeerde ooit het geloof betreffende het mosterd zaadje toe te passen toen ik een berg zand had liggen die in de tuin moest komen. Ik bedoel maar, dan een klein beetje geloof een hele berg kan verzetten, dus ik zou toch wel zoveel bezitten dat een bergje zand moest lukken. Helaas het werkte niet als ik had gehoopt. In actie komen met je geloof, ik denk dat dit nodig is om te bevestigen dat nieuw leven werkelijk begonnen is. Als het werkelijk in je ontkiemd is, dan zal je in actie komen. Dan wil je in actie komen. En als je niet weet hoe, begin dan een weblog, dat is ook een zalige wijze om te delen wat je hebt gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een goeie tip Peter... bloggen is aktie ondernemen, waar je ook over schrijft!

   Verwijderen
 8. Ik neem qua geloof heel vaak een voorbeeld aan mijn zoontje van acht. Qua vertrouwen en dingen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartelijk dank weer voor alle reacties... ik lees ze ete veel plezier en zie zo'n korte blog post als het ware groeien, levendige stukjes worden het, dankzij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen