woensdag 12 augustus 2015

J = Jezus

Op mijn zomervakantieleesplankje staat J voor Jezus.

Jezus is de Zoon van God die als mens naar de aarde kwam. Zijn geboorte werd aangekondigd door een engel die Zijn moeder Maria bezocht: Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen (Lucas 1:31).

De engel sprak natuurlijk geen Nederlands tegen Maria; de naam Jezus is dan ook afgeleid van het Hebreeuwse Jesjoea. Dat is een afkorting van Jehosjoea en betekent de HEER is redding.

Toen Jezus ongeveer dertig jaar was verhuisde hij van Nazaret naar Capernaum (nu nog te vinden in het huidige Israel) en Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ (Matteus 4:17).

Tijdens Zijn verblijf op aarde deed Jezus alleen wat Hij de Vader zag doen. In Johannes 5:19 staat het zo, De Zoon kan niets uit zichzelf doen, hij kan alleen doen wat hij de Vader ziet doen; en wat de Vader doet, dat doet de Zoon op dezelfde manier. Wat deed Jezus dan? Hij reisde rond, sprak over het Koninkrijk, getuigde van de waarheid, vergaf mensen hun zonden, genas degenen die ziek waren en wekte zelfs mensen, die te vroeg gestorven waren, op uit de dood.

Jezus kwam naar de aarde om de mensheid van zonde te bevrijden door Zijn leven (Zijn bloed) te geven (Openbaring 1:5). Hij werd gemarteld, gekruisigd en gedood. Na drie dagen stond Hij op uit het graf. Hij overwon niet alleen de zonde, maar ook de dood!

Waarom is onze wereld dan nog zo vol zonde, verderf, verdriet en dood? Omdat ieder mens er bewust voor moet kiezen om in Jezus te geloven om zo vergeving, overwinning en bevrijding te kunnen ontvangen. Wie anders kan de wereld overwinnen dan hij/zij die gelooft dat Jezus de Zoon van God is? (1 Johannes 5:5).

8 opmerkingen:

 1. En wij als leerlingen van onze Heere Jezus Christus, ga de Blijde Booschap verkondigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Hij is onze Redder. Ik vind dit een heel mooie stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Aritha, ik ben weer blij als jij blij bent :)

   Verwijderen
  2. Je weet het zo helder te beschrijven, als een nieuwe openbaring van oude bekende woorden.
   Hartelijk dank!

   Verwijderen
  3. Dank je wel Coby, fijn dat je meeleest, dat is weer een bemoediging voor mij!

   Verwijderen