vrijdag 21 augustus 2015

L = Liefde

Op mijn zomervakantieleesplankje staat L voor Liefde.

Liefde. Waar denken we dan aan? Beetje aardig zijn voor elkaar, tolerantie, verliefdheid, moederliefde, liefdadigheid...?

We hebben heel snel de neiging te denken aan die vormen van menselijke liefde, maar Bijbelse liefde is bovennatuurlijke liefde. Dat is geen verliefdheid, geen gevoel, dat is liefde als keus.

God heeft die keus gemaakt: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft (Johannes 3:16).

Hij demonstreert daarmee de mooiste én moeilijkste liefde die er is, dat is:
 • je naaste liefhebben als jezelf
 • je vijanden liefhebben en zegenen
 • liefhebben wie je vervolgen
 • liefhebben tot in de dood
Die hartverscheurende liefde wil Hij doorgeven aan de mensheid, aan jou en mij. Als we om ons heen kijken lijkt het onmogelijk om God en elkaar zo te behandelen.... maar de Bijbel zegt ook: liefde faalt nooit!

Laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven. Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden (1 Johannes 4:7-10).

De grote verandering begint met onze acceptatie van Zijn liefde!

2 opmerkingen:

 1. Dat is mooi, dat je aanhaalt dat de Bijbel zegt dat liefde nooit faalt.
  Soms schrijf je een kaartje aan iemand en aarzelt of je sommige dingen wel kunt schrijven, of de woorden niet verkeerd vallen maar met de wetenschap dat wat je vanuit een hart vol liefde schrijft, en als liefde nooit faalt, hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Dat geeft weer moed om die liefde door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het zeker Coby, wie kan echte liefde weerstaan?

   Verwijderen