donderdag 10 maart 2011

Blogging buzz....

Over blogs, interviews en kadootjes
Deze blog is ontstaan als een vertaling van mijn Engelse blog, die ik al vanaf 2006 schrijf! Wat ik zo mooi vind aan mijn blogwereld is, dat het een on-line community betreft (zoals dat tegenwoordig heet) die niet alleen op allerlei kreatieve manieren het Goede Nieuws deelt, maar ook vrijgevigheid en 'hospitality' (wat is daar het nederlandse woord voor?) praktiseert. Regelmatig worden er kadootjes weggegeven, interviews geplaatst of boeken besproken. Sta me toe even een paar highlights uit de afgelopen week te delen.

Ik ontving een mailtje van Susan Panzica van Eternity Cafe met de mededeling dat ik een boek heb gewonnen via haar blog. Als rasechte boekenwurm kan je mij niet blijer maken dan met zo'n kadootje. Ik ga in de komende drukke weken (we hopen 31 maart weer naar NL te vliegen) een paar rustige uren proberen te vinden om in dit nieuwe boek weg te duiken!

Aanstaande maandag ben ik te gast op de blog van Karen Lange, Write Now. Haar blog biedt een grote verscheidenheid aan interviews, schrijftips, recensies en overdenkingen, ik bezoek haar blog graag. Ik zal maandag nog wel even naar het interview op haar blog linken. 

Persoonlijk lees ik minstens een blog in de week over... blogging. Tsja, dat klinkt misschien een beetje gek, maar blogging is zoveel meer dan even wat gedachten delen. Ik leer steeds weer nieuwe dingen. In de sidebar van mijn engelse blog staan wat nuttige links, vooral de blog van Michael Hyatt lees ik graag. Of er nederlandse sites met blogtips zijn moet ik nog onderzoeken. Heeft iemand suggesties?

3 opmerkingen:

 1. Dag Marja,
  Ik ben een jonkie wat bloggen betreft met jou vergeleken. Ik blog nu bijna 3 jaar. Ben er zómaar ingerold, omdat het me leuk leek. En leuk is het! Inderdaad is het niet alleen het bloggen. Maar alle ontmoetingen, kadootjes, brieven, emailtjes enzovoorts die er uit voortkomen. In ons geval bracht het ons zelfs met het hele gezin in Zwitserland, waar we door een bloglezeres voor 2 weken werden uitgenodigd! Onvoorstelbaar eigenlijk. Ik heb nog nooit gehoord dat er blogs zijn over bloggen. Dat lijkt me best handig. Ik ga er eens naar zoeken.
  En hospitality? Is dat wat in de Bijbel zo plechtig herbergzaamheid wordt genoemd? Ik ben niet zo goed in Engels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herinner me dat je daar zo enthousiast over schreef Teunie, die vakantie in Zwitserland, geweldig was dat!

  En ja, nu jij zo mooi dat plechtige woord herbergzaamheid noemt schiet me te binnen wat ik eigenlijk wilde schrijven: gastvrijheid. Soms kan ik gewoon even niet op een nederlands woord komen. Maar binnenkort hopen we weer voor langere tijd in Nederland te zijn, dan gaat het vast beter :)
  Dank je wel voor je bezoek en commentaar, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben maar een groentje op het gebied van bloggen. Als ik de blog van Michael Hyatt bekijk kan ik nog een hele hoop leren!

  BeantwoordenVerwijderen