woensdag 23 maart 2011

Tipje van de sluier

Schreeuw om leven...
Momenteel wordt er door uitgeverij Merweboek gewerkt aan de kaft van Levensadem [creatieve gedachten over de menswording], het eerste boekje van mijn hand dat in Nederland uit gaat komen. Helaas kan ik nog geen plaatje laten zien, dus dat houden jullie nog tegoed. Het boekje is een antwoord op het zesde gebod 'Gij zult niet doodslaan' en is een ode aan de schepping geworden, een loflied op het leven. Ik heb geprobeerd een portret te schilderen van een kleurrijk God die prachtige mensen maakt, mensen die zowaar op Hem lijken! Dit boekje gaat over jou en mij en over de manier waarop we zijn ontworpen. Ieder mens draagt unieke karakteristieken met zich mee die als het ware het waterwerk van de Meester zijn, een stempel dat wij meedragen in geest, ziel, en lichaam. Dit boekje neemt je mee op reis, terug naar het begin, naar de oorsprong en het doel van je bestaan.

Gezien en verteld door de ogen van het ongeboren kind in de baarmoeder beschrijf ik in Levensadem de samensmelting van geest, ziel, en lichaam tot 1 menselijk wezen, geschapen naar het evenbeeld van God, drie en toch een eenheid! De tekst die ik naast het zesde gebod heb gebruikt om een titel aan het verhaal te geven is te vinden in Prediker 12:7, Je lichaam vergaat tot stof, keert terug in de aarde, waaruit het kwam; en je levensadem keert terug naar God, die hem gegeven heeft.

Levensadem is een vertaling van het engelse boek Breath of Life! Het derde deeltje in een serie boeken over de Tien Geboden in de 21e eeuw!

4 opmerkingen:

 1. Je maakt me heel nieuwsgierig. Echt waar. Ik zie uit naar de uitgave in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat is ook de bedoeling Gerreke, een beetje nieuwsgierigheid wekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt veel talent gekregen om te schrijven, daar hoef je alleen dit mooie weblog maar voor te lezen :) Ik ben heel benieuwd naar je boek.
  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Wendy, voor je lovende woorden :) Fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen