zaterdag 26 maart 2011

Waartoe leidt het woeden van de volken?

Er is altijd hoop...
In de afgelopen maanden heb ik een aantal keren geschreven over de onrust in de wereld. Soms word ik er een beetje moedeloos van, het geweld en alle drama is zo zinloos. Het wakkert me wel weer aan om de profetische boeken in de Bijbel te lezen. Nee, niet opdat ik dan een ooordeel kan vellen of met mijn vinger kan wijzen, maar opdat ik misschien kan leren en begrijpen hoe te bidden. Soms snap ik niet veel van hun strenge en angstaanjagende boodschappen, maar wat ik wel kan zien is dat er altijd hoop is aan het eind, hoop voor de mensen en hoop voor de volken!

Gisteren las ik een opvallende tekst in Zacharia 2:15, Er komt een tijd dat vele volken zich bij mij zullen aansluiten. Zij zullen Mijn volk zijn... Wat geweldig om zo'n belofte te lezen in het licht van de huidige wereld gebeurtenissen! Het is God's wil en plan dat vele volken, zoniet alle volken, zich bij Hem zullen aansluiten en Zijn volk worden! Dat doet me denken aan de belofte van God aan Abraham, je zult de stamvader worden van een menigte volken... (Genesis 17:4). Niet alleen de stamvader van Israel, maar van vele volken, inclusief de Arabische volken. Bovendien beloofde God dat alle volken gezegend zouden worden door Abraham. Hij doelde daarmee op de komst van de Messias die uit Abraham's geslacht zou voortkomen.

God verlangt naar de volken! Ik geloof echt dat dit de reden is dat Jezus ons de grote opdracht gaf: ga dus op weg, en maak alle volken tot mijn leerlingen... (Matteus 28:19). We zijn geroepen om de volken tot leerlingen van Jezus Christus te maken, om de liefde van God met hen te delen! Vele mensen en vele volken willen die boodschap niet horen, iets dat ook al lang geleden is voorspeld. Een van de tekenen van de eindtijd is het feit dat gelovigen door alle volken zullen worden gehaat omwille van de naam van Jezus (Matteus 24:9). Die haat hoeft geen reden voor angst te zijn, het is het bewijs dat God daadwerkelijk aan het werk is onder de volken. De Bijbel laat het steeds weer zien: er is uiteindelijk altijd hoop!

Het laatste boek in de Bijbel beschrijft de strijd om de volken heel levendig en geeft de eeuwenoude belofte opnieuw weer: Alle volken zullen komen en zich voor U neerbuigen (Openbaring 15:4). We zien dat misschien nog niet in de natuurlijke dimensie gebeuren, maar in de geestelijke dimensie is het voorspeld! En het zal gebeuren! Ik geloof echt dat alle rebellie en opstand onder de volken te maken heeft met de woorden van de profeten, ze zullen hun knie moeten buigen, ze zullen uiteindelijk de ware Koning moeten erkennen. In het boek Openbaring zijn enkele Messiaanse liederen te vinden, bijvoorbeeld in hoofdstuk 5 waar over Jezus geschreven staat,
U bent geslacht
en met uw bloed
hebt U voor God
mensen gekocht
uit alle landen
en volken,
van elke stam
en taal
Als de waarheid daarvan echt gaat doordringen zullen we nog veel meer grote veranderingen in de wereld gaan zien, en zeker in het Midden Oosten.

PS: Bid je wel eens voor de wereld of voor een specifiek land?

6 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal met je eens.
  Maar het is wel heftig.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Herma, ik denk ook wel eens, moet ik wel over zulke serieuze dingen schrijven? Maar het is tegelijkertijd altijd een boodschap van hoop die gedeeld moet worden.
  Dank je wel voor je reactie, fijn weekend toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absoluut. Ook voor de kinderen is het belangrijk te weten wat er in de wereld gebeurd. Niet op detailniveau dat gaat me te ver, maar wel de vreselijke gebeurtenissen in Japan, Libië. Trouwens bij mijn oudste op school wordt hier al over gesproken.

  We bidden er dan samen voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor je reactie Gerreke, je hebt gelijk, er is meer dan alleen bespreekbaar maken: bidden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Just want to say what a great blog you got here!

  online pharmacy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Your blog looks nice, even so it would be far better if you’ll be able to use lighter colors too as a professional design. This will make sure that a lot more readers come to check it out.Informative post by the way!

  online pharmacy

  BeantwoordenVerwijderen