woensdag 13 september 2006

Blijf in Mijn liefde

Onderzoek wat de wil van de Heer is (Efez. 5:10)
Ben je er al achter wat de wil van God voor je leven is? Heb je enig idee wat Hij van je verwacht? Sommige mensen hebben het idee dat God's wil op een blaadje gepresenteerd wordt of misschien door een profeet wordt aangekondigd. Anderen denken dat als je maar lang genoeg Christen bent je wel wat te horen krijgt. De bijbel zegt: onderzoek wat de wil van de Heer is. Dat is een opdracht. God's wil staat namelijk in de bijbel, sterker nog; de bijbel is God's wil voor de mensheid. In het engels staat er 'probeer er achter te komen wat God pleziert'.
De sabbat als heilig behandelen is slechts een manier om God te plezieren. Bedenk echter dit: je hoeft God niet te plezieren om iets van hem gedaan te krijgen of om een beter mens te worden in Zijn ogen. Je pleziert God omdat je van Hem houdt, omdat je Hem respecteert en omdat je dankbaar bent voor Zijn liefde voor jou! Het zou toch te gek voor woorden zijn als je beweert wel van God te houden, maar tegelijkertijd niets wilt doen om Hem te plezieren. Dat zou in menselijke relaties absoluut niet werken. Als je van iemand houdt, vind je het leuk om die persoon een plezier te doen. Jezus zei eens:

als je Mij liefhebt, houd je dan aan Mijn geboden
(Johannes 14:15). Zijn grote gebod ging over de liefde, dit draag ik jullie op: heb elkaar lief (Johannes 15:17). Ja, juist op die speciale dag! Sacred Sabbath geeft je een nieuwe kijk op een aloud gegeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen