donderdag 14 september 2006

Geniet van het land

Met 'druk, druk, druk' komen we nergens
Tijdens onze vakantie deze zomer hebben we van de mogelijkheid en het voorrecht genoten rond te reizen door California. De temperaturen in grote delen van California waren extreem hoog dit jaar, dus we hebben onze tijd doorgebracht aan de kust en in de Sierra Nevada, teneinde wat verkoeling te zoeken. Wow, wat is het toch gaaf om te kamperen, te wandelen in de bergen, langs kabbelende beekjes te picknicken en 's avonds de sterren te tellen. Het eten smaakte nog lekkerder dan thuis, de spelletjes bij het kampvuur waren nog leuker. Ja, alles was echt genieten! In het negende hoofdstuk van Sacred Sabbath worden daar wat gedachten en vragen over los gelaten.
Waarom zou God zo'n prachtige aarde hebben gemaakt? Toch niet om ons als mensen slechts een standplaats te geven, om ons te laten werken als slaven of om overal maar huizen te bouwen en de boel te vervuilen? Het staat toch nergens geschreven dat we pas mogen genieten als we met pensioen gaan? Met 'druk, druk, druk' komen we eigenlijk nergens. Waarom nemen we niet meer de tijd om er op uit te trekken? Hij wil dat we genieten van wat Hij voor ons gemaakt heeft.
Ja, of je nu een wandeling langs het strand maakt, een fietstochtje door de polder of een hoge berg beklimt; het is belangrijk te genieten van het land waarin je woont. Gebaseerd op wat God zegt in Jesaja 58:13-14 wordt de lezer in Sacred Sabbath opgeroepen God te gehoorzamen; het gevolg is vreugde en genieten! Echt waar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten