woensdag 7 december 2011

Sterke hand

Onlangs was mijn oudste broer betrokken bij twee verkeersongelukken op 1 dag. Eerst onderweg naar zijn werk, later onderweg naar huis. Hij reed op zijn scooter toen een auto uit de tegenovergestelde richting plotseling linksaf sloeg en hem vol aanreed. Mijn broer liep van de ravage weg zonder een schrammetje, alleen maar met spierpijn. Nou, dat is een heel groot wonder als je het mij vraagt!

Vanmorgen zat ik te lezen in Psalm 18 en ineens kreeg ik een duidelijk beeld van Gods hand: God reikte naar mij en pakte mij op. Hij trok mij uit het diepe water omhoog. (Psalm 18:17). Mijn broer verdronk niet in water, maar er werd wel een serieuze aanslag op zijn leven gepleegd en de hand van God reikte naar hem. Ik ben zo dankbaar dat Hij dat deed. En weet je wat, God deed dat omdat hij van mijn broer houdt. In de volgende verzen staat, Mijn vijand was erg machtig, maar God redde mij uit zijn hand.... Hij redde mij omdat Hij van mij hield.

Waarom sommige mensen zo'n ongeluk overleven en anderen niet? Ik weet het niet. Ik weet niet eens of daar wel een verklaarbaar antwoord op is. Wat ik wel weet is dat als God op zo'n wonderlijke manier naar ons reikt, we heel erg dankbaar kunnen zijn.

Heeft Hij jou wel eens op zo'n manier gered?

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marja, God redde mijn broertje niet uit het water, maar ik geloof toch dat Hij hem redde. We hebben immers eeuwig leven, en ik geloof vast dat hij gelukkig is daarboven. En het heeft oa meegewerkt aan mijn redding, want mijn geloof is er door gegroeid en het betekende in ieder geval mijn behoud;) Voor mij best heftig stukje dit, maar ik geloof dat wat Hij doet het beste is. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam, dat is inderdaad mijn gedachte... waarom de een wel en de ander niet, Gods liefde is toch het zelfde? Jij weet uit ervaring dus dat het ook anders kan gaan, maar zelfs dan zie je daar God's reddende hand nog in, dat is knap. Dank je wel voor je reactie, zet weer aan het denken he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja,
  Onze vier pubers gaan elke dag met de trein, bus, en fiets naar school. Als ik hoor hoe vaak ze 'net niet' aangereden zijn, vooral degene die op de fiets gaan, zie ik dat elke dag weer als een wonder en als Gods leiding. Het blijft natuurlijk voor ons als mensen een vraag waarom het bij sommige mensen wel mis gaat. Daar heb ik inderdaad ook geen antwoord op.Zoals Mirjam schrijft gaat het er ten diepste om of je 'geestelijk' gered bent. Als je die keuze gemaakt hebt kan je in feite niets meer overkomen. Dank voor je stukje, het zet aan tot nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig om te lezen. Het is niet te bevatten, waarom de een wel en de ander niet. Maar wat een wonder dat je broer er niets aan heeft overgehouden.

  Ik vind het een buitengewoon wonder dat God mij door mijn burn-out heeft geholpen. Zoveel Handreikingen als ik toen heb ervaren. Geweldig gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen